Post entry

Clas Ohlson och SEB.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Idag har det minst sagt hänt saker på börsen. Spännande!

Clas Ohlson presenterade sin rapport på förmiddagen som var klart under snittet än vad analytikerna räknat med. Resan ner mot 100 kr har börjat.
Varför var då siffrorna sämre än väntat? Det upplevs som att det mesta har gått emot Clas Ohlson den senaste tiden. Negativ valutaeffekt, dåligt väder som leder till sämre försäljning (?) och färre antal nyöppnade butiker. Kan det inte bara vara så att ledningen har varit lite för optimistiska den senaste tiden, och sneglat lite väl mycket på H&M:S koncept. Ett tillväxtföretag måste (!) möta efterfrågan och expansion är ett effektivt sätt att göra det. Dock måste företaget ha likviditeten till det och även soliditeten. Öppnandet av nya butiker, och i nya marknader, fungerar endast under förutsättningen att marknaden är villig att köpa av Clas Ohlson. Av rapporterna att döma så verkar det ändå finnas ett intresse och det blir oerhört intressant att se hur U.K och Clas Ohlson går ihop!

I skrivandets stund handlas aktien till 103,50 kr och jag som köpte på 110 kr ångrar mig såklart med facit i hand. Men konstigt nog är jag inte oroad snarare tror jag att det är ett starkt företag med god soliditet, låg belåning och mål som kanske inte är helt realistiska i närtiden men som ändå har expansionsmål osv.

En galen tanke skulle vara att sälja Clas Ohlson produkter i Kina! En dag kanske Clas Ohlson har kommit så långt, vem vet.

Vidare bevakar jag SEB där det idag också har tagit fart. I skrivandets stund handlas aktien (A) till 41,28 kr. Hehe det är lite crazy när man börjar se fram emot boksluten men jag följer SEB med spänning då jag tycker dagens nivåer är väldigt attraktiva på sikt! Aktien har toppat 50 kr för att den senaste tiden falla ner till dryga 38 kr. Företaget delade i år ut 1 (en) krona, vilket var lite av en överraskning. Varför tror jag företaget är attraktivt - på sikt. Företaget har som sagt tyngts av Balt-krisen vilket har inneburit onödiga kostnader om man får vara fräck och skriva det! En bank är en lönsam bank om banken lånar ut kapital till kunder som de facto har möjlighet att betala tillbaka, eller i alla fall betala räntan. När kunden inte kan det förlorar banken oftast en del av det utlånade beloppet när objektet försäljs. Förhoppningsvis så har SEB tagit till sig historien och dragit lärdomar av händelsen i Östeuropa! Jag tror nog vi lär se nivåer kring 50-55 kr i höst. Bankens räntenetto lär också öka i takt med att räntan höjs. Rekommendation köp.

Avslutningsvis så noterar jag också att Husqvarna som jag rekade för några veckor sedan ligger på nivån 51,55 kr!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?