Post entry

Då var Irland klart

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Så var paketet klart i Irland.

Paketet är värt 85 miljarder euro och innehåller lån från EU-länder, Europeiska centralbanken (ECB) och Internationella valutafonden (IMF).

Samtidigt klubbar irländska regeringen igjenom ett "krispaket" för att spara i ekonomin och det irländska folket protesterar på gatan. Tycker dock inte att sparpaketet var direkt jättetuft för irländare, lever man över sin förmåga kommer självklart baksmällan förr eller senare. I kort skall dom offentliga finansernas bättras på med minskad offentlig sektor, ändrad inkomstskatt, besparninga på välfärden, förändrad kapitalskatt, höjd moms från 21 till 22 procent 2013 och till 23 procent 2014

Värt att märka att för Ryanair och andra irländska bolag kommer den låga företagsskatten att behållas på låga nivåer- Inte direkt svensk system där. Så någon hjälp från regeringen på Irland fick inte dom svenska företagen i konkurenssyfte.

Positivt är att det nu är klart med Grekland och Irland och förutsättningarna för en fortsatt uppgång på börsen har ökat. Lite positiva signaler från Spanien och Portugal så borde man kunna köpa lite bankaaktier snart. SEB bland annat ser väldigt intressant ut på dom nivåerna som bolaget handlas till idag. Det goda Q3 resultatet har inte alls speglats på kursen, mycket förmodligen beroende på det osäkra läget som råder i Europa.

Snart är jo USA/Sydkoreas övningar klara och då lugnar det sig säkerligen lite nede på den koranska halvön ett tag också.

Tror vi får en vändning upp i veckan med bankatier i täten.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?