Post entry

Initialval i portföljtävlingen

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Roligt med en ny portföljtävling!

Jag ser det som ett bra sätt att testa lite andra strategier än jag brukar göra med mina verkliga portföljer. Visserligen kan man "torrsimulera" och göra egna låtsasköp med olika strategier, men det rinner lätt ut i sanden med uppföljningen för mig. Förhoppningsvis kommer jag vara mer alert när portföljen ligger såhär öppet på Redeye. Det började i alla fall bra första timmen när portföljen segade sig upp till en förstaplats under i alla fall någon stund. Jag förmodar jag får ha det i minnet i fortsättningen bara.

Målet för portföljen är givetvis att på några månaders sikt öka så mycket som möjligt, vilket betyder att några av mina favoritaktier som ABB och Studsvik får stryka på foten. Jag tror inte de kommer att öka dramatiskt de närmsta månaderna. Kandidater måste alltså sökas på mer spektakulära grunder.

EpiCept är en given favorit, som vid ett par tillfällen de senaste åren rusat ordentligt.

Glycorex Transplantation har fallit, utan uppenbar orsak förutom den allmänna börstemperaturen, på senaste tiden, har också chans att stiga ordentligt. Man väntar på beslut från FDA under hösten, och med lite tur blir det positivt och dessutom inom portföljtävlingens tidshorisont. En given kandidat.

SEB har pressats av uppenbara orsaker, och kursen har varierat kraftigt. Om marknande lugnar ner sig, om det klarnar inom rimlig tid hur förödelsen ser ut, finns här potential till uppgång.

Clas Ohlson. Sämre tider står för dörren, och folk gör mer själva istället för att anlita hantverkare. Möjligen är tidshorisonten lite kort för en kragtig uppgång, men varför inte, man vet aldrig hur andra tänker!

HiQ. En IT-konsult som verkar intressant helt enkelt. Slumpvalet i portföljen.

Det är startstrategin. Jag räknar inte med att byta aktier alltför ofta under denna tid.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?