Post entry

Secits uppföljning samt kommentar kring bolagets kommande förvärv, kommer att dubblas i storlek över en natt

Nedan följer lite uppföljning samt dagens utannonserade förvärv. Det kommer nog att göra susen.

Vad har hänt?

Bolaget noterades och efter obligatoriska dippen där folk ville ta hem snabba förluster så har aktien klättrat till nivåer där emissionen gjordes dvs 13,70.

Observera att bolaget gjorde aldrig någon PRE-IPO eller delade ut aktier till vänner och bekanta så de som sålde på 8-9 nivån boxade hem duktiga förluster. Avkastning på riktigt...

Så, nu till det väsentliga,

I samband med noteringen utlovade bolaget förvärv.

Idag 19/5 kom beskedet om en sådan med råge.

Det gäller MKS Sverige som har funnits sedan 1996.

http://investor.secits.se/nyheter/secits-holding-inleder-forhandlingar-om-forvarv-av-mks-sveri-58702

Så, vad innebär detta?

Jo, bolaget dubblar antalet befintliga övervakningskameror i och med denna kommande affär.

Secits hade enligt memorandum ca 15000 kameror ute, nu förvärvar man ett bolag som har ytterliggare 15000 kameror.

Dessutom får bolaget en fot även i Danmark och Norge.

Det innebär naturligtvis enorma samordningsvinster i tex just driften av kamerorna. Troligen kommer MKS driftcentral att lägga ned och flytta in i Secits miljö för att nämna ett exempel. Rätt stora besparningar kan göras. Det behövs nog inte dubbelt så många datorer för att sköta dubbelt så många kameror...

Då hela grunden för Secits övervakning är en Ip-baserad variant så ökar marginalerna rätt snabbt när man ökkar volymerna. Kan jämföras lite med att om Viaplay säljer fler abonemang så ökar inte kostnaderna i samma grad som intäkterna. Jag tror nog att ni fattar.

Är MKS som de avser att förvärva seriösa?

Se länken på deras kunder så får ni avgöra själva.
http://mks.se/www/referenser/

Som ni ser är listan på kunderna så långt och så pass bra så inget kan ifrågasättas gällande kunnande, och kvalitén på det som MKS levererar.

Värdering!

På kursen 13,1 värderas Secits till 99 milj SEK.

Mindmancer som är det närmaste noterade bolaget värderas på kurs 6,75 till 80 milj SE.

Vad motiverar skillnaden? Secits växte med 400% första kvartalet. Mindmancer krympte med 20%. Behövs det skrivas mer om det?

Ni får gärna kika på respektive bolagshemsida och ta del av den senaste kvartalsrapporten.

Personligen tycker jag att bara givet ovan så bör Seits handlas till mycket mycket högre premie.

MKS som Secits kommer att förvärva är i omsättningsstorlek lika stor som Mindmancer givet 2015 års data som man kan googla fram, med skillnaden dock att Mindmancer förlorade 6 milj år 2015 medan MKS gjorde ett nollresultat.

Då MKS inte är noterad så kan man lugnt räkna med att köpeskillingen inte blir högt.

Så dagens lilla skillnad i BV tar inte hänsyn till dubbleringen av bolaget.

Sammanfattningsvis, efter genomförd affär så kommer Secits att ha 100% större storlek i sin Kameraövervakningsportölj och vara näst intill oändligt mycket större än Mindmancer gällande antalet kunder, återförsäljare osv...

Kundlistan kommer att vara så lång och innehåller så bra kunder så man ka undra hur det går till.

Även omsättningsmässigt så kommer man att vara minst 100% större än Mindmancer och med stor sannolikhet kunna rätt snabbt snygga till siffrorna på sista resultatraden.

Så även om jag själv inte hade tänkt på det tidigare så ser den nya koncernen väldigt aptitligt ut för större spelare i branschen.

Och om inte det skulle hända så givet behovet av kameraövervakning, bolagets enorma tillväxt, förhoppningsvis monopol/oligopol i Sverige, kommande utredning i juni samt att det inte direkt är ute med säkerhet så tror jag man lugnt kan säga att framtiden är mycket ljus för bolaget.

Till att börja med så bara givet all ovan nämnda fakta så bör börsvärdet med lätthet kunna dubblera sig från dagens nivåer. Bara dagens affär är en dubblering av volymerna.

Och per igår hade MIndmancer 974 aktieägare hos Avanza. Secits hade 158 ägare. Enligt bolagets hemsida så finns det 1,35 milj aktier som inte sitter på händerna hos de största ägarna/insider. Därmed finns det inte mycket aktier i marknaden. När fler får upp ögonen så kan det bli trångt.

http://investor.secits.se/aktien/aegare/

______________________________________________________

Jag äger aktier i Secits, och därmed är jag partisk i min värdering/åsikter och slutsatser. Detta är således ingen objektiv analys, jag uppmanar dig att tänka kritiskt och agera självständigt utifrån dina egna förutsättningar. All aktiehandel innebär risk, det gäller även Secits.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?