Post entry

Sensec Holding +62%. Omsättningsökning i Q2 med 126%. Rikstäckande avtal med polisen. Stort insiderköp. Många hundra procent kvar till rätt värdering.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Kursen i Sensec har idag (180828, 1,90 SEK) stigit cirka 60% sedan jag gav en köprekommendation (180607). Kursen nådde en topp i slutet på juli på runt 2,85 SEK. Då låg stigningen på 150%. Därefter har kursen fallit tillbaka p.g.a. vinsthemtagningar och är nu redo för nästa steg upp över 3 SEK/aktie och vidare. Under tiden har bolaget fått fler avtal och kvartalsrapporterna ser fantastiska ut. Med ökad omsättning, vinst och rörelsemarginal ser Sensec ut att starkt fortsätta sin resa vidare över 1 miljard i börsvärde. Bolaget är idag med sina 255 MSEK i börsvärde fortfarande enligt mig extremt lågt värderat. Jag kommer i denna text visa varför Sensec har stor potential att och samtidigt med väldigt låg risk ge 400-500% ytterligare under den närmsta tiden. Vill man dessutom ha en trygg utdelningsaktie inom några år så är det nu man har chansen att få en extra stor bit av kakan i denna, som jag ser, kommande stora svenska folkaktie. Det viktigaste med all säkerhetsutrustning och framförallt i känsliga miljöer är inte bara att köpa den utan att också få regelbundet underhåll, återkommande utbildning och ständig trygghet/service så att den alltid fungerar som den ska. Det är här Sensec är världsledande och som ni ser får Sensec viktiga talande avtal om detta därefter.

  1. Min tidigare köprekommendation.
  2. Om bolaget.
  3. Viktiga händelser sedan föregående köprekommendation.
  4. Senaste kvartalens ökande omsättning och vinst samt kommande kvartal.
  5. Värdering av liknande bolag.
  6. Framtida kurser.
  7. Länkar.

1. Min tidigare köprekommendation.

https://www.redeye.se/arena/posts/sensec-garanterad-uppvaerdering-inom-kort-520-870

2. Om bolaget.

Sensec AB noterades på börsen för lite mer än ett år sedan. Sensec bedriver verksamhet i att sälja, marknadsföra, utbilda i och utföra teknisk service av säkerhetsprodukter i känsliga miljöer så som röntgenutrustning, metalldetektorer, narkotika- och sprängämnesdetektorer, strålningsdetektorer, elektronisk övervakning, hazmatutrustning, skyddsglas/dörrar, säkerhetsväggar, beskjutningsskydd, tryckvågsskydd m.m. och är experter på detta sedan 1983. Verksamhetsområdena är idag i huvudsak säkerhetskontroll vid in- och utpassering, bagagekontroll på flygplatser, fordonskontroll och kontroll av inkommande post/paket. Andra platser där Sensec är verksamma och erbjuder säkerhetslösningar är rättsväsendet, offentliga byggnader, kärnkraftverk, värmeverk samt säkerhet för blåljus, sjöfart, tull/gräsbevakning och militär. Ni har säkerligen varit i kontakt med Sensecs utrustning flera gånger t.ex. då ni flugit inrikes eller gått igenom en skyddad säkerhetskontroll på någon annan plats.

Sensec AB erbjuder färdiga lösningar för utförande av säkerhetskontroll som rådgivning, teknisk utrustning, service och utbildning. Sensecs utbildningsavdelning erbjuder olika typer av säkerhetsutbildningar samt tekniska utbildningar.

3. Viktiga börsmeddelanden sedan föregående köprekommendation.

2018-06-14: Sensec har fått i uppdrag att utföra gamma radiologisk service för portaler vid Kuusakoskis anläggningar i Finland.

2018-06-26: Sensec genomför försäljning av dotterbolaget Sensec Personlig Säkerhet - fokus på kärnverksamheten samt stärker kassan för fortsatt expansion i Norden.

2018-06-29: Sensecs styrelseordförande Mats Holmberg köper ytterligare 100.000 aktier (1,87 SEK/aktie).

2018-08-01: Sensec mer än fördubblar omsättningen med förbättrade marginaler och kraftigt ökad vinst.

2018-08-15: Sensec landar rikstäckande avtal med Polisen.

Se gärna samtliga av Sensecs börsmeddelanden.

4. Senaste kvartalens ökande omsättning och vinst samt kommande kvartal.

Såhär ser de senaste tre kvartalen ut.

Q4 2017 - Nettoomsättningen 39,4 MSEK steg med 25% mot föregående år. Rörelseresultatet blev 4,9 MSEK.

Q1 2018 - Nettoomsättningen 25,5 MSEK steg med 50% mot föregående år. Rörelseresultatet blev 2,3 MSEK.

Q2 2018 - Nettoomsättningen 29,8 MSEK steg med 126% mot föregående år. Rörelseresultatet blev 3,3 MSEK. (Föregående år -1,8 MSEK)

Med tanke på att de inledande kvartalen gett en omsättning på 55,3 MSEK och de normalt sett starkaste kvartalen är kvar så gissar jag på att Sensec minst kommer att göra en omsättning i Q3 på 32 MSEK (21,3 MSEK +50%) och avsluta året med det starkaste kvartalet Q4 på 60 MSEK (39,4 MSEK +50%). Detta är givetvis spekulationer men på hur vändningen de senaste kvartalen sett ut samt VDs positiva syn på de återstående kvartalen i kombination med de viktiga avtal som Sensec fått under hela året, så ser jag detta som högst rimligt.

Detta ger en årsomsättning på 147 MSEK för 2018 och ett rörelseresultat (11%) på ca 16 MSEK. Jämför detta mot föregående år som hade ett rörelseresultat på 1,2 MSEK. En ökning med 1330% från föregående år. (!!!)

Jag tror att många missat denna fantastiska lönsamhetsvändning i Sensec då värderingen av bolaget är väldigt låg. 147 MSEK i omsättning, en rörelsemarginal på 11% och ett börsvärde på ca 250 MSEK. Fortsätter viktiga svenska avtal komma in och den nordiska expansionen fortsätter lika aggressivt som den startat (med Norge och Finland) så gissar jag att omsättningen för 2019 minst kommer att fortsätta växa i samma tempo som nu. Årsomsättning på 220-400 MSEK ligger då inte långt borta, ingen vet vilket värde de kommande avtalen kommer att få, allt kan ändras plötsligt och högst troligt är detta positiva förändringar då Sensec redan visat på yttersta klass i de avtal som kommit in i år. Vid slutet av 2019 bör då Sensec ha ett börsvärde på ca 7x omsättningen. Dvs i spannet 1540-2100 MSEK, vilket ger en kurs på 12,0 - 16,4 SEK/aktie.

5. Värdering av liknande bolag.

Precis som i min tidigare rekommendation så kommer jag att jämföra Sensec med några andra bolag inom säkerhetsbranschen som också precis som Sensec är i ett febrilt arbete för att nå god lönsamhet. Vi kommer att se vissa ändringar i dessa värden sedan min föregående köprekommendation men Sensec har fortfarande en väldigt låg värdering samtidigt som omsättning och rörelseresultat har fått en kraftig ökning. Jag har även tagit med företaget Verisec. Verisec är ett IT-säkerhetsföretag, Clavister erbjuder säkerhetslösningar för nätverk i både fysiska och virtuella miljöer och Eyeonid arbetar för personlig säkerhet på internet. Samtliga bolag har idag intäkter.

Nedan ser ni en graf på omsättningen i Sensec sedan börsnoteringen förra året samt Clavisters, Eyeonids och Verisecs omsättning.

Nedan ser vi ett diagram med rörelseresultat. Här ser vi att Sensec initialt låg på ett negativt rörelseresultat och har därefter vänt till lönsamhet. Clavister däremot har under flera år visat ett ganska grovt negativt rörelseresultat och denna trend fortsatte i årets andra kvartal. Eyeonid har under sin tid på börsen legat på ett negativt rörelseresultat runt -5 MSEK också i nedåtgående trend. Verisec har under denna period legat mellan -5 och -10 MSEK per kvartal.

I diagrammet nedan kan vi se hur Clavisters börsvärde efter år av negativa rörelseresultat är på väg neråt, snart i nivå med Sensecs nuvarande börsvärde. Eyeonid som också har en fallande trend p.g.a. kvartalsresultaten ej blir förbättrade. Vi kan också se Sensecs börsvärde. Detta diagram säger det mesta. I dagsläget så anser jag att Sensec ska värderas till någonstans mellan 700-800 MSEK. Uppvärderingen har dock en del pauser på vägen då investerare ej har tålamod att vänta på den i dagsläget rätta värderingen av bolaget och plockar därav hem vinst och kursen sjunker, därav kursnedgången från ca 2,85 SEK/aktie till nuvarande kurs (1,835 när jag i denna stund skriver denna rad).

Ett börsvärde på 700-800 MSEK ger ett kursvärde på ca 5,50 till 6,20 SEK/aktie.

6. Framtida kurser.

Sensec kommer att fortsätta uppvärderas. Jag tror på en väldigt intressant höst/vinter med nya avtal som stärker uppgången ytterligare. När jag spekulerar fram årsomsättning på ca 150 MSEK för 2018 med en ökad rörelsemarginal på kanske 11-12% då sätter jag också ett kommande börsvärde på över 1000 MSEK. Fortsätter Sensec i denna takt de har nu så är ett börsvärde på 1300-1400 MSEK i mitten på 2019 ingen omöjlighet. Sensec har under året visat genom de avtal de vunnit till bl.a. militär, polis och flygindustrin att de håller den yppersta kvalité och fler sensationella avtal i Norden bör höst troligt komma. Det är därför jag känner mig stensäker på en fortsatt spikrak trend uppåt.

Sensec börsvärde / kurs.

600 MSEK = 4,7 SEK/aktie.

700 MSEK = 5,5 SEK/aktie.

1000 MSEK = 7,8 SEK/aktie.

1300 MSEK = 10,1 SEK/aktie.

1500 MSEK = 11,7 SEK/aktie.

1800 MSEK = 14,0 SEK/aktie.

2000 MSEK = 15,6 SEK/aktie.

2200 MSEK = 17,2 SEK/aktie.

7. Länkar.

Sensec börsmeddelanden.

https://www.avanza.se/placera/sok/bolag.html/ALL?query=22107

Sensec hemsida.

http://sensec.se/

Sensecs aktieinfo.

https://www.avanza.se/aktier/om-aktien.html/766071/sensec-holding

Clavister hemsida.

https://www.clavister.com/

Clavister aktieinfo.

https://www.avanza.se/aktier/om-aktien.html/480188/clavister-holding

Eyeonid hemsida.

https://www.eyeonid.com/

Eyeonid aktieinfo.

https://www.avanza.se/aktier/om-aktien.html/692793/eyeonid-group

Verisec hemsida.

https://www.verisec.com/sv/

Verisec aktieinfo.

https://www.avanza.se/aktier/om-aktien.html/527862/verisec

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?