Post entry

STJÄRNAN & KLÅPAREN - SKADERAPPORT

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

En liten skaderapport mitt i natten känns på sin plats. Nyhetsmässigt har jag en STJÄRNA och en KLÅPARE i portföljen. Det har varit ett par sura veckor för mina innehav. Skaderapporten visar att portföljen har sjunkit tillbaka från en topp på ca +40% till ca +26% hittills i år. Surt med stöld ur skattkistan men det ingår i spelreglerna tyvärr.

Minskning i Dignitana men i övrigt är inga större förändringar gjorda. Jag har dock ändrat lite i fördelningen av mina innehav och tagit in en liten chanspost CLS igen med ett GAV på ca 8,10 SEK.

SENSODETECT

SensoDetect fick ett lysande utfall i emissionen som övertecknades kraftigt. Den tecknades till hör och häpna, 300%! Rekord på Aktietorget ?

“Nyemissionen blev övertecknad med drygt 33 miljoner kronor. 782 417 aktier nyemitteras och SensoDetect tillförs därmed cirka 17,1 miljoner kronor före emissionskostnader.” Vidare tecknade sig VD och styrelseledamöter för nästan dubbelt så många aktier mot vad de förbundit sig att göra via teckningsförbindelser. Då ska man veta att de redan äger merparten av aktierna i bolaget.

“VD och styrelseledamöter har tecknat större andel aktier i den pågående nyemissionen i SensoDetect än vad de förbundit sig att göra vid tidigare lämnade teckningsförbindelser.
Utöver tidigare lämnade teckningsförbindelser av VD och styrelseledamöter om totalt 1 500 tkr har ytterligare 1 367 tkr tecknats. Till viss del har den utökade teckningen finansierats genom avyttrande av teckningsrätter och aktier under vecka 6. Noterbart är att den likvid som i förekommande fall genererats via försäljning, efter skatter och avgifter för transaktionerna, i sin helhet nyinvesterats i SensoDetect-aktier.”
Alla nyanställda tecknade sin optioner fullt ut med inlösen på ca 90 SEK vilket är ännu ett tecken på tilltron till bolaget.

Trots den strida strömmen av goda nyheter har aktien backat något de senaste veckorna. Det går att härleda till handeln med TO (nu avslutad) och BTA. Det verkar som många justerat sina innehav något samt sålt av för att kunna teckna sig fullt ut. Aktien stängde på 42,90 SEK igår och medräknat TO som vi befintliga aktieägare blev tilldelade så ligger kursen på samma nivå som när nyemissionen offentliggjordes. Så det går väl inte att gnälla på utan jag kan konstatera att marknaden har svalt TO, BTA och aktierna bra. Jag tror att vi snart får se en uppjustering av kursen till runt 50-55 SEK de närmaste veckorna.

Ett lite urval av närliggande triggers:
* Publicering av den oberoende Tysklandsstudien. SensoDetect har rapporterat att resultaten är positiva på både Schizofreni och ADHD. Men vid publiceringen får vi se hur bra de är. Publicering bör komma närmaste tiden.

* Publicering av bipolär studien i Umeå. Även publicering av denna bör komma när som helst.

* Information om hur det fortsatta samarbetet med anrika Charité í Tyskland kommer att se ut.

* Nya ordrar / avtal.

* Resultat från de övriga studierna / användningsområdena.

* Mer information om användbarheten för SD-BERA vid neurologiska sjukdomar t ex demens.

Det är dock detta uttalande från VD:n som jag tycker är mest spännande med SensoDetect:

"Tekniken har potential att användas avseende alla sjukdomar som direkt eller indirekt påverkar centrala nervsystemet. För merparten av t.ex. de neurodegenerativa sjukdomarna är tidig upptäckt prioriterat, vilket talar för screening med potentiellt bidrag från enkla och kostnadseffektiva metoder som SD-BERA. En dialog förs med profession inom bl.a. somatiska och neurofysiologiska medicinska discipliner och SensoDetects avsikt är att fortsätta dessa aktiviteter." Där kan vi snacka POTENTIAL!

CLS

Har en liten chanspost igen. Det blev en kursdipp som jag förutspådde men nu verkar aktien stabiliserat sig kring 8 SEK. I övrigt inga nyheter i bolaget förutom att insiderförsäljningarna förklaras av ledningen med att syftet är att frigöra kapital till optionerna. Om jag gått in något för tidigt får framtiden utröna.

DIGNITANA

Orosmoln börjar hopa sig kring Dignitana och jag började dra öronen åt mig när problem hos Dignitanas underleverantör Kitron i Karlstad fortsatte. Dignitana får vara kvar i portföljen i en mindre dos och på nåder. Likviderna från försäljning av en del Dignitana har gått till SensoDetect och chansposten i CLS. Jag är allergisk mot kraftiga prognosmissar likt Dignitanas och speciellt när det är missar i pluralis. Enstaka missar får man räkna med i bolag likt Dignitana men det börjar bli för många och för stora för min smak.

Under gårdagen släpptes sedan en bokslutskommuniké som tillsammans med senaste tidens nyhetsflöde bjuder på en del mörka moln och missade prognoser.

* Försening i Europa pga en regel som distrubutören inte visste om.

* Fortsatt strul med underleverantören. Inte ett system har skickts ut under kvartalet. Detta leder så klart till en minskad försäljning.

* Försening i USA då FDA kräver en förstudie, modell mindre.

* Kraftigt missad prognos. 10 MSEK blev i realiteten 4,1 MSEK.

* Försening i Japan. System som skulle ingå i studie såldes för ett år sedan. Tydligen har INGET hänt sedan dess. Någon förklaring bjuds vi inte på....

Som sagt Dignitana får vara kvar i form av en mindre post tills bolaget bjuder på mer information som gör att jag kan göra en bättre bedömning av situationen. De positiva aspekterna i Dignitana har jag tagit upp i tidigare blogg så allt är långt i från nattsvart bör tilläggas.

PÄRLAN OCH NORTHLAND

Båda har backat något och det kan härledas till det något sura börsklimatet. De får vara kvar i portföljen i oförändrad form. Inget fundamentalt har ändrats i bolagen. Dessa har varken risat eller rosat nyhetsmässigt.

----------------------------------------

Nyhetsmässigt så är SensoDetect STJÄRNAN bland mina innehav och Dignitana KLÅPAREN Kursmässigt har dock inte SensoDetects positiva nyheter avspeglats än. Men det kommer, var så säkra. Bolaget fortsätter leverera över förväntan och sådant visar sig alltid i kursen för eller senare!

Lev väl å lycka till med affärerna!

//Danne

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?