Post entry

Shamaran vår tid är nu?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Shamaran som är ett oljebolag verksamt i Kurdistan ser nu äntligen ljuset i tunneln. Efter år av förseningar och hinder så är nu vägen äntligen fri för produktionsstart i början av nästa år.

Kärnan i Shamaran är Atrushfältet som ligger i Norra Irak gränsande mot Turkiet. Får många år sedan nu fick Familjen Lundin en riktig jackpot när de borrade Atrush källa nummer 2. Initialt flödade den över 42000 fat.

Det var några år sedan nu och sedan dess har fältet utvecklats och en produktionsanläggning byggts. produktionsanläggningen står nu klar och det enda som nu fattas är att inviga den och att koppla på den på en pipeline.

Dock visade sig det sista momentet här, att bygga en pipeline, mycket komplicerat med många och långa invecklade förhandlingar.

För lite mer än en månad sedan så undanröjdes dock även det sista hindret och alla papper signerades och byggnationen kunde påbörjas.

Aktien handlas nu troligen för sista gången på dessa nivåer då riktkurser ligger betydligt högre. Swedbank till exempel har 70 öre som riktkurs.

Vägen är nu fri för produktionsstart i slutet av första kvartalet nästa år och det faktum borde visa sig tydligare i aktiekursen fram tills dess.

En liten bonus kan eventuellt bli en reservuppdatering som troligtvis borde komma innan nyår.

Mer information på : www.shamaranpetroleum.com

Lycka till!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?