Post entry

Glöm ej, Shelton Petroleum årets oljeaktie!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Shelton Petroleum är det lilla stundtals bortglömda oljebolaget. När det inte köps så säljer AVA & NONs traders av och kursen sjunker litet och stabiliserar sig. Men det är i dessa korta mellanperioder det är livsfarligt att ligga utanför Shelton, om man vill tjäna pengar!

Den 21 Maj släppte Shelton en stark delårsrapport för jan-mars 2013.

Produktionen hade gradvis förbättrats och man hade funnit olja i deras i en av deras tre grannlicenser i Basjkirien.

Basjkirien är den första av tre stora triggers som kommer lyfta Shelton kurs framöver.

En ny presentation daterad 29 Maj 2013 på Pareto Öhmans Råvarudag bör läsas.

I Rustamovskoye som är en av licenserna i Basjkirien gjorde Shelton under Våren en produktionsborrning och hittade olja i tänkt sandstens lager. Det var den tredje av tre borrningar som Shelton gjort i Basjkirien och hittat olja i samma sandstensformation.

När man hittat ytterligare olja har nu Shelton beslutat i närtid inleda en till borrning i Basjkirien samt option på en andra.

Det är med andra ord ett agressivt borrprogram Shelton nu inleder i Basjkirien.

Det är i Rustamovskoye man hittat olja, men de två grannlicenserna Aysky och Suyanovskoye har Shelton imutat i flera decenier till. I dessa tror Shelton att oljan i det sandstenslager man hittat olja i Rustamovskoye fortsätter. Det insåg shelton för många år sedan och har inmutat dessa licenser som man har till 100%.

I kategorin möjliga framtida oljereserver har man 43 miljoner fat i Basjkirien. Med det senaste oljefyndet och framtida borrningar. Så kommer dessa skrivas upp. Dessutom kommer de sannolika reserver skrivas upp troligen mer än 10 miljoner fat olja.

Det som väntas är reservuppdatering och flödestester från borrningarna som gjorts i Basjkirien och Sheltons joint Venture oljefält i Lelyaki där man har 45 % ägo.

I delårsrapporten skriver Shelton att man vill lyfta gaslicenserna i Svarta havet till nya nivåer.

I gas/olje licenserna finns den stora potentialen. Där Shelton har ett unrisked 300 miljoner fat olja.

I närliggande licenser till Sheltons i svarta havet har stora olje & gas fynd gjorts. Då pratar vi om några kilometer.

Samtidigt har Shelton nu inlett arbete med att identifiera områden att borra i och kommer nog genomföra en prospekteringsborrning i närtid. Billiga borrningar är det också eftersom det endast är några tiotalet meter djupt. Samt sannolikheten att hitta olja är mycket stor.

Den sista triggern är att Shelton har en produktion och gör bra vinst samt ökar produktionen. Värderingen sett till kassa, reserver och potential är mycket låg.

Detta leder till min slutsats att Shelton med dess kompetenta ledning är ett nytt Africa Oil, som man ska ligga tungt "All In?" långsiktigt och följa med. Även om aktien går ned lite ibland så smäller det till och vi har 100 kr kanske framöver.

Aktien ska upp och det är sällan jag ser sådant utmärkt risk/reward aktie.

Enormt Stark köp!

/Bjaen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?