Post entry

Shelton mot nytt ATH

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

I Fredags kom ett PM som handlade om utbyggnaden i Bajskirien. Informationen där är vital och visar på ett mycket tydligt sätt Sheltons syn på sina fält i Bajskirien och de slutsatser man kan dra utifrån den lyckade borrningen under hösten.

Shelton gick vinnande ur konvertibelstriden med Petrogrand. Där Maks Grinfeld under kuppartade former försökte genomföra den konvertibelemission som fanns för att köpa en andel av ett Ukrainskt Oljebolag.

Den affären genomfördes inte och därför kunde inte konvertibeln ske. Petrogrand misslyckades och det påverkade Sheltons kurs så att det är verkligen köpläge på dagens kurs 32,20.

I Fredags kom ett PM om att Shelton satsar 20 miljoner att bygga ut oljehanteringen bland annat. Det fanns en del gobitar som visar den potential som finns på Rustamovskoye-fältet i Bajskirien. Lägger in PMet i sin helhet för de som inte läst det. För de som läst det är det lika nyttigt att läsa det igen.

"

Shelton Petroleum investerar drygt 20 miljoner kronor i en skalbar infrastruktur på Rustamovskoye-fältet i Ryssland i syfte att effektivisera hantering av nuvarande och förväntade framtida flöden av olja.

Infrastrukturinvesteringen avser förbättrad hantering av olja från pump till försäljningspunkt. Investeringen innefattar insamling, mätning, separation och lagring av olja. Kapaciteten kommer initialt att ligga på knappt 2 000 fat per dag, att jämföra med dagens produktion om cirka 600 fat. Infrastrukturen kan med mindre investeringar skalas upp ytterligare till att hantera en produktion på flera tusen fat per dag. Den är även designad för att kunna kopplas upp mot framtida brunnar på bolagets angränsande fält Aysky och Suyanovskoye. Ett område på sex hektar har färdigställts för installationen. Det ligger 500 meter från de producerande brunnarna och några hundra meter från Bashnefts pipeline. Infrastrukturarbetena beräknas vara genomförda under slutet av året.

- Dessa investeringar är oerhört viktiga i det fortsatta arbetet med att utveckla Shelton Petroleums tre fält i Basjkirien. De framgångsrika borrningarna vi genomfört till dags datum har givit oss många positiva indikationer om fältets egenskaper, något vi kommer att berätta mer om i den kommande geologiska uppdateringen. Vi har på kort tid dubblerat vår produktion på Rustamovskoye-fältet och med dessa investeringar kan vi med lätthet hantera mer än en dubblering till, säger Robert Karlsson, vd för Shelton Petroleum.

Shelton Petroleum avser att inom en månad presentera en geologisk uppdatering om hur synen på Rustamovskoye-fältet förändrats efter det positiva borresultatet från brunn #12.

"

Det nämns flera triggers i texten. Dels den geologiska utvärderingen som man gjort. Där robert sagt man kommer uppdatera reserverna med flera hundra procent. Inom en månad skulle siffrorna komma.

Man nämner att man initalt planerar för 2000 fat per dag i fältet, men att det går att bygga ut till 4000 fat per dag.

Man nämner de angränsande fälten Aysky och Suyanovskoye som man avser koppla ihop med Rustamovskoye-fältet.

Att man bygger ut anläggningen mot 2000 fat olja per dag mot dagens produktion på 600 fat olja per dag som produceras just nu.

Sheltons geologer har nogrannt kartlagt och funnit den geologiska nyckeln till Bajskirien.

Man har hittat flera nya borrplatser där man bör få lika fina flöden som i den senaste borrningen garanterat,

Detta PM visar att Shelton är på väg att bli ett medelstort oljeföretag, samt klarar sig dit på egna intäkter.

Företaget har 100% av alla dessa mycket lovande licenser och kommer troligen nå en produktionskapacitet på 4000 fat olja per dag.

Till det ska vi lägga gas licenserna i Svartahavet och oljekällorna som Shelton producerar ur i Ukraina. Var det inte det gemensamma oljebolaget som Shelton försökte köpa ut den Ukrainska Staten ur. Så att avser äga 100% av oljeproduktionen i Ukraina också??

Sist till värderingen. Börsvärdet för Shelton är 375 miljoner och det är lågt.

Detta PM visar att framtiden är mycket ljus för företaget och det kommer värderas upp garanterat närmaste veckorna.

Därför anser jag Shelton vara ett idiotsäkert köp just nu En kurs mot 60-70 kr är garanterat befogad och vi kommer leta oss dit framöver.

Starkt Stabilt köp!

/Bjaen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?