Post entry

Sintercast

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Vi har senaste dagarna kunna läsa om de mycket intressanta som sker i Sintercast och i deras industri med bl.a EcoMotors och Bill Gates. Dessutom köprekommendation av Björn Davegårdh. Jag tänkte bidra med en kort grafteknisk kommentar.

Sintercastaktien befinner sig i ett mycket intressant läge då flera starka tekniska signaler samverkar i en cocktail som har potential att bli mycket explosiv.

I början av september fick aktien ett utbrott ur en nära på 10 månader lång konsolideringstriangel som var följden av förra höstens kraftiga uppgång.

I den långa månadsgrafen touchade aktien under aug och september de underifrån mötande medelvärdena. Mycket bra kraftansamling.

Utbrottet i Bollingerband tillsammans med etablering över 200 dgr medelvärde är stark peppar. Nu inväntar vi genombrott av det motståndet på 90 kr, som utgörs av linjärmotstånd från april, maj samt taket i en stigande rektangel sedan mitten av aug, innan vi kan räkna med ökat volatilitet och tempo.

Med stöd av starka fundamenta är siktet nu inställt på de kursnivåer runt 170 kr som gällde under 2007 före den totala marknadskraschen. Detta är enbart en teknisk koll och tar inte hänsyn till de värden som den senaste analysen av bengtson http://www.redeye.se/analys/userreport/bill-gates-rena-dynamiten-sintercast argumenterar för.

ATH från 1996 är ca 522 kr

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?