Post entry

SIR - värd en rapportspekulation

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag är försiktig med rapportspekulationer men tycker att det är läge för en en liten i Svensk Internetrekrytering inför bolagets rapport på torsdag. Den berömda hissen gör att det kan vara kört redan vid handelsstart om rapporten skulle vara bra eller tvärtom förstås.

Vi kan konstatera att den forna high flyern Svensk Internetrekrytering varit "död" ett tag i likhet med flera högkvalitativa småbolag. Den starka konjunkturen talar för ytterligare en stark rapport från bolaget nu på torsdag. Aktien har rekylerat ner med omkring 25 procent till strax under 32 kronor efter att ha toppat på närmare 40 kronor i början av maj i samband med Q1-rapporten. Det som skulle kunna bli en negativ överraskning är om bolagets satsningar på nya internationella marknader som Tyskland drar mer kostnader än tänkt i startskedet. Aktien har kommit ner ytterligare de sista dagarna och det omsätts mycket fler aktier än på länge. Handelsbanken är stor säljare. En titt på ägarlistan ger vid handen att det skulle kunna vara Industrivärden som säljer ut sitt innehav som de haft åtminstone sedan introduktionen.

Sedan introduktionen för ett år sedan har bolag kontinuerligt lämnat starka rapporter. Det mest häpnadsväckande var bolagets långsiktiga finasiella mål som kommunicerades i samband med bokslutet i början av året. SIR räknar med en omsättning på 500 mkr med en rörelsemarginal om 40 procent år 2010. Det skulle ge ett resultat efter skatt på runt 140 miljoner kronor 2010. Med en kraftig multipelkontraktion från dagens 18-19 till omkring 15 så skulle det ge ett marknadsvärde på häpnadsväckande 2100 mkr eller 105 kr/aktie, eller diskonterat till ca 60 till 80 kr idag beroende på avkastningskrav. Mot detta står att bolaget är exponerat mot den cykliska rekryteringsmarknaden även om vi skall komma ihåg att rekrytering över internet har låg penetrationsgrad i Sverige kontra föregångslandet USA. Bolagets rapport för det första kvartalet var stabil och en upprepning av vinstprognosen om 1,70 kr/aktie för helåret kommunicerades.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?