Post entry

Sivers Semiconductors: Den kommande Teknik-Giganten???

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Den mest spännande perioden i bolagets historia...

Sivers Semiconductors AB (publ) är moderbolaget i en koncern med de helägda dotterbolagen Sivers Wireless AB, Sivers Photonics Ltd. och Trebax AB. koncernen är en internationell leverantör inomavancerade 5G system till data- och telekommunikationsnät samt optiska produkter till optiska fi bernät, sensorer och optisk trådlös kommunikation (Li-Fi).

Den operativa verksamheten bedrivs i de två affärsområdena (Wireless och Photonics), och möjliggör en bättre ansluten och säkrare värld genom att leverera de bästa lösningarna till sensorer och data- och telekommunikationsnäten.

Wireless

Affärsområdet Wireless utvecklar, tillverkar och säljer chip, komponenter, moduler och delsystem baserade på avancerad 5G millimetervågsteknik. Millimetervåg är en nyckelteknik i de 5G-nätverk som nu byggs, och kärnan i de trådlösa lösningar Wireless erbjuder.

Affärsområdet levererar främst till systemtillverkare, som sedan i sin tur levererar till teleoperatörer. Leveranserna sker direkt, eller via partners.

Photonics

Affärsområdet Photonics utvecklar, designar, tillverkar och säljer III-V sammansatta halvledarlasrar för optisk kommunikation, optisk avkänning/sensorer och optiska trådlösa nätverk.

Optiska kommunikationsenheter är en nyckelkomponent i molnlagring och molnkommunikation inom områden som passiva optiska nätverk (PON) och kvantteknikstillämpningar. Optiska sensorenheter möjliggör självkörande fordon samt körassistens i fordon inom områden som konsumentanpassad biometri och augmented reality applikationer, och optiska enheter är kritiska för trådlös optisk kommunikation (LiFi).

Affärsområdet levererar direkt eller via partners till ett flertal Fortune 100 och Silicon Valley kunder.

Försäljning och EBITDA (Januari-september 2020)

Rörelsens intäkter uppgick till KSEK 66 463 (70 993), minskade med 6% jämfört med samma period föregående år. De minskade intäkterna för perioden januari-september förklaras främst av minskad försäljning under april och maj till följd av Covid-19.

EBITDA uppgick till KSEK -58 769 (-28 445) försämringen beror till största del på de ökade reserveringarna för sociala avgifter för optionsprogram som bokades under tredje kvartalet till följd av stigande aktiekurs. Totalt ökade reserveringarna med KSEK 34 280 varav 6 482 avser sociala avgifter för optioner som nyttjats och kommer betalas ut inom kort.

Om man bortser från denna effekt syns en EBITDA förbättringom ca MSEK 4 jämfört med samma period föregående år.

VIKTIG PUNKT: Finansiella kostnader ökade väsentligt under tredje kvartalet 2020, en ökning med KSEK -105 372. Anledningen till detta är ökat marknadsvärde av det inbäddade derivatet i de konvertibla skuldebreven utställda till Ampleon, eftersom värdet på konverteringsrätten ökade med den stigande aktiekursen. Detta har ingen kassaflödespåverkan, varken vid värderingstidpunkten eller i framtiden. Den negativa posten är en redovisningsteknisk effekt som i enlighet med IFRS 9 uppstår eftersom derivatet, pga. rörlig konverteringskurs (till följd av fast USD/SEK kurs enligt avtal), redovisas till verkligt värde.

Välfylld Kassa (ca 278,3 Mkr)

Riktad nyemission I februari 2020 (ca 54 Mkr)

Personaloptioners utnyttjande i mars 2020 (7,8 MKR)

Nyemission i september 2020 (ca 200 Mkr)

Optionslösen i september 2020 (4,2 Mkr)

Lån från Nordea (20 Mkr)

Inbetalning i form av skattekrediter (9 Mkr)

Avtal och order 2020

Den 13 februari meddelade bolaget att de har tecknat ett avtal med Cambium Networks, som är en ledande global leverantör av trådlösa nätverkslösningar, för att leverera 5G radiofrekvenschipset till Cambiums utrullning av 5G trådlöst bredband.

Den 14 april: Utvecklingsorder till ett värde av 7,5 MSEK från en US Fortune 100-kund.

Den 12 juni: Uppföljningsorder på 21 Mkr från Fortune 100-kund.

Den 24 juni: Bolagets dotterbolag, CST Global undertecknat ett avtal, ett så kallat multi-source agreement, MSA, för att standardisera integrerade photonics-lösningar. Avtalet innebär en ny industristandard för kontinuerliga våglaserkällor.

Den 5 augusti tecknade Wireless ett 5G millimetervågsavtal med ett uppskattat framtida värde på 480 Mkr.

Kunden var bolagets 19:e design-win och den första att beställa bolagets nästa generations 5G-produkter. Ordern är en bekräftelse på att bolagets nästa generations 5G-produkter är efterfrågade. Dessutom är ordern ett tydligt tecken på hur stor 5G-marknaden är.

Den 30 september: lanseringen av en unik 60 GHz-modul, BFM06009 med elektronisk styrning sk. "beamforming” i två dimensioner (2D). Den unika 2D-modulen ger möjlighet att styra radiovågorna både horisontellt och vertikalt och hjälper kunder att differentiera sina 60 GHz accessprodukter i det olicensierade ”5G-bandet” samtidigt som modulen uppfyller kraven för storskalig produktion utan att offra konkurrenskraftig prestanda.

Den 9 oktober: dotterbolaget CST Global har fått ett bidrag på 4,7 miljoner kronor för att utveckla Quantum Gallium Nitride. Den främsta teknikapplikationen för Q-GaN-laser finns i atomur och hjälper till att säkerställa korrekt GPS-täckning när satellitanslutningar är svaga eller förlorade. Transportindustrin kommer att gynnas först, men inom 15 år förväntas tekniken bli liten nog för smartphones och smarta klockor, vilket öppnar upp för ett stort antal konsumentapplikationer. Q-GaNs främsta telekomapplikation syftar till att förbättra tidpunkten och synkroniseringen av optisk dataöverföring så att distributionen går mycket fortare.

Den 12 oktober meddelade Sivers Semiconductors att dotterbolaget Sivers Photonics fått en order värd cirka MSEK 4 för ett nytt projekt från en av bolagets etablerade Fortune 100-kunder.

Den 29 oktober meddelade Sivers Semiconductors att bolaget erhåller bidrag på MSEK 3,1 i Storbritannien för sin del i MAG-V-projektet som syftar till att utveckla världens första kommersiella Quantum Atomic Magnetometer.

Den 3 november meddelade Sivers Semiconductors att de erhållit kinesisk 5G-order från Siemens Healthineers.

Den 7 december: Ett långsiktigt leveransavtal för den nya 2D RF-modulen. Värdet på leveransavtalet för de första fyra åren beräknas till 70-100 miljoner kronor.

”Denna order innebär ett tekniskt genombrott för användandet av olicensierad 5G teknologi i nya, innovativa användarfall på den kinesiska marknaden. I ett nära samarbete med Matrix Electronics tar vi nu viktiga steg in i ett nytt segment på den strategiskt viktiga kinesiska marknaden. Detta är också ytterligare ett bevis på att 60 GHz millimetervågstekniken är ett mycket mångfacetterat verktyg, som i detta fall kan användas för att öka flexibilitet och effektivitet som en del av den digitala transformationen inom det medicintekniska området”, sade Anders Storm, vd för Sivers Semiconductors

Sammanfattning:

Bolagets tidigare 18 design-wins baseras på sivers nuvarande generations 5G-produkter som nu är på väg in i volymproduktion. Koncernen har en spännande mix av kunder inom många olika vertikaler som Fixed Wireless Access (FWA), Backhaul, transport (Track to Train), försvar, multi-gigabit wireless indoor backbone, medical med mera.

Ett exempel är AirVine, en kund som lanserade en banbrytande produkt för multi-gigabit wireless indoor backbones. AirVine värderar systemmarknaden inom kommersiella byggnader till cirka 6 miljarder dollar för de närmaste fem åren.

Bolaget har varit väldigt aktiva i att förstärka balansräkningen och har just nu den starkaste kassaposition någonsin.

Den stärkta kassan kommer användas för att accelerera bolagets organiska och internationella expansion, primärt genom investeringar i produktionskapacitet, kundsupport, försäljning och marknadsföring.

Båda ledningen och styrelsen har stora innehav i bolaget

https://www.sivers-semiconductors.com/sivers-leadership/#management-team

Senaste transaktioner: https://www.avanza.se/placera/telegram/2020/12/03/sivers-huvudagare-erik-fallstrom-kopt-650-000-aktier.html

I planen ligger även att öppna ett kontor i USA och dessutom planerar de för ett listbyte till Nasdaqs huvudlista under första halvåret 2021, vilket öppnar dörrarna för “Heavy Investors”

“Hela Sivers har arbetat hårt för att vi ska komma dit vi är idag och efter att den extra bolagstämman den 9 oktober godkänt namnbytet till Sivers Semiconductors är vi nu redo att försätta vår fantastiska resa. Min optimism om framtiden är mycket stark. Vi har en utmärkt position vad gäller kunder, balansräkning och nya produkter som gör att vi närmar oss den mest spännande perioden i bolagets historia”. Anders Storm, VD och koncernchef

TA

Den tekniska delen är MINST lika spännande som den fundamentala delen. Aktien är inne i början av den tredje vågen som är den kraftigaste under den potentiella uppgången. Först har aktien brutit upp över den tighta rangen som har bildats under en veckas tid, Range utbrottet sker i samband med ett utbrott över den fallande motståndslinjen i symmetrical trianglen, detta ger en matematisk riktkurs på ca 50kr, vilket stämmer i PRICK med elliotts waves högsta topp i den femte vågen.

Just nu ser vi total dominans av köparna med en stängning på DH och en “Bullish above the stomach” formation efter ett lyckat test av den fallande stödlinjen. Skulle aktien ta ut Senkou Span b vid ca 31,80kr och etablera priset där är det i pincip fritt fram till till första målkurs och ett test av ATH.

  • kortsiktig målkurs på ca 37-40kr
  • Långsiktig målkurs på 46-50kr

Disclaimer

Innehållet har grundats på information från allmänt tillgängliga källor vilka bedömts som tillförlitliga. 

Jag äger aktier i bolaget och analysen ska inte betraktas som en köprekommendation. 

Twitter: https://twitter.com/Serieh_Ahmad

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?