Post entry

Snabbväxande och lönsam FinTech, emission till mycket låg värdering.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

QuickBit genomför just nu en mindre nyemission till en mycket intressant värdering, p/e 2-3 på prognoser.

FinTechbolaget QuickBits emission pågår just nu. Pre-money värderas QB till 191 msek. Emissionen av units är på 16 msek. Några saker gör att bolaget, i mina ögon, är intressant att teckna;

  1. De är redan lönsamma, senaste Q visade på en vinst på c 18 msek. Trenden för både omsättning och vinst är uppåt, men räknat med 4 ggr senaste Q-vinst får vi ett p/e på c 3. Storägaren Abelcos VD räknar med ett p/e på drygt 2.
  2. Emissionen görs till en kurs på 12.80. Det innebär en mycket låg värdering, men som grädde på moset erhålls TO med samma lösen som emissionen d v s 3.20 per aktie.

I denna länk från Aktiespararnas Småbolagsdag presenterar VD bolagets verksamhet. Värde att studera.

https://www.youtube.com/watch?v=ZRnyyrcZcII

Ganska ofarligt att förutse att detta kommer att bli en extremt övertecknad emission, men det finns möjlighet att få förtur; Ett innehav av minst 12 000 aktier i QBs storägare FrontOffice ger förtur. Frontoffice, som är ett investmentbolag inom FinTech, har ett börsvärde på c 80 msek. De är klart köpvärda i sig, frånsett förturen i QB. Frontoffice innehar 10.3 % av QB. Om vi räknar på ett p/e i deras QB-aktier på 18 prognos,från senaste Q är detta värt 130 msek. Alltså, betydligt över hela BV. Dessutom är Frontoffice storägare i FTCS, som är minst lika spännande som QB samt har en kassa på 10 msek. Förutom detta innehar FrontOffice 4,6 miljoner teckningsoptioner med lösen 3.20. Dessa lär efter notering vara värda betydligt mer.

Länk med bl.a memorandum:

https://investor.quickbit.eu/emission/

Värt att notera är, att för att erhålla förtur via innehav i Frontoffice ska man äga dessa aktier senast 14 juni medan emissionen pågår t o m 24 juni.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?