Post entry

Rapportkommentar Softronic - Back on track

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Softronic redovisade ett starkt sista kvartal för 2011 med en vinstmarginal före skatt på 9,7% och resultatet per aktie blev 0,15 kr. Det indikerar att man tillslut efter sjuttielva bedrövelser verkar vara igenom med integrationen med Modul1. Resultatet för helåret efter skatt landade på 0,53 kr per aktie eller ca P/E 13. Rensar man dock för engångskostnader för Modul1 så hamnar P/E-talet på 9. Utdelningen blir 0,45 kr vilket ger en direktavkastning på ca 6,25%, bra med andra ord.

Som vanligt med Softronic så är informationen i rapporterna väldigt knapphändig. Ska man investera tungt i detta bolag måste man nästan besöka press-konferenserna och försöka formulera kniviga frågor på stående fot. Ledningen är dock solid och trots allt ser det ut som man reser sig tillslut och grejar detta och då kan nästa år bli riktigt roligt. Dock inväntar jag kommande kvartalsrapporter med intresse, Modulens förmåga att förstöra aktieägarvärden på kort och lång sikt ska inte underskattas. Förhoppningsvis är bolaget bara en vålnad vid det här laget. Får man ordentlig fart på skutan under 2012 / 2013 med en vinst per aktie som klättrar mot 1 kr med höjd utdelning som följd tror jag vi kan komma att närma oss en kurs på 10 kr per aktie. Det borde inte alls vara omöjligt om man tar till vara synergierna med Modul1.

Jag har tidigare varit lite tveksam till bolaget men Softronic försvarar nu klart sin position i portföljen och ligger stabilt som ett av mina fyra största innehav.

Hälsningar Whimsical

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?