Post entry

Spago Imaging- Dags att vakna?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Spago Imaging har sovit tyngre än törnrosa under 2013 men nu börjar nyheter närma sig, uppvärdering i sikte.

Spago Imaging har inte gjort mycket väsen av sig på Aktietorget sedan det listades under senare delen av 2012. Men nu kan det vara betydande nyheter på väg och ge bra skjuts åt kursen norr ut, om allt vill sig väl.

Spagos huvudsakliga projekt är SpagoPix, är en kontrast vätska för MRI, magnetröntgen. Kanske inte inte lika spännande som ex cancermediciner men att upptäcka cancer i tid är troligen lika viktigt som att kunna bota det efter upptäckt.

Varför Spago Imaging?

SpagoPix är en kontrastvätska som ska ha en bättre förmåga att upptäcka cancertumörer än konventionella kontrast vätskor. SpagoPix tränger in i vävnaden runt tumören istället för att lysa upp "allt" vilket gör att tumören blir betydligt lättare att upptäcka, samtidigt som man kan använda en betydligt mindre mängd kontrastvätska, 5 liter istället för 50 liter.

SpagoPix innehåller inte Gadolinium, vilket de flesta kontrast vätskor på marknaden gör. Man enkelt utryckt säga att det är Gadoliniumet som syns när man gör en MRI. Gadolinium kan orsaka en allvarlig och icke behandlingsbar biverkning, Nephrogenic Systemic Fibrosis (NSF), hos patienter med nedsatt njurfunktion. Och bland annat FDA har gått ut med flertalet varningar av användandet av just dessa kontrast vätskor innehållande Gadolinium.

http://www.fda.gov/drugs/drugsafety/postmarketdrugsafetyinformationforpatientsandproviders/ucm142882.htm

Det pågår även en debatt inom bröstcancer forskningen om obligatorisk mammografi verkligen är försvarbart i ett hälsoperspektiv. Mammografi är en gammal och beprövad metod för att upptäcka bröstcancer men har en förhållandevis dålig sensitivitet jämnfört med MRI och utsätter även bröstet för strålning, vilket ger cancer... MRI har en betydligt bättre sensitivitet än Mammografi men har lite tillkorta kommanden vad gäller specitiviteten, här är det SpagoPix vill gör MRI bättre med sin kontrastvätska.

Kort sagt så ser många Mammografi som obehagligt, onödigt och rent av farligt och förespråkar ett mer selektivt urval vad gäller undersökningar samtidigt som man gör dessa med bättre metoder = MRI.

MRI anses som helt ofarligt då strålningen är mindre än vanligt solljus.

Ex.

http://www.dagensmedicin.se/vetenskap/kvinnohalsa/blygsam-effekt-av-norsk-screening-med-mammografi/

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/10/16/even-computer-technology-cant-help-mammograms.aspx?e_cid=20111016_SNL_Art_1

http://www.pm.lth.se/fileadmin/pm/Exjobb/Exjobb_2009/Roennholm_A/finalversion.pdf

Jaha det lät väl bra men går det tjäna pengar?

I ett rent spekulativt synsett så är Spago Imagning väldigt intressant då hennes två syskon PledPharma och SynteticMR(Avknoppade från Accelerator) har bjudit upp till dans ett flertal gg och ex Syntetic MR har gjort helt vansinniga kursrusningar från 16 kr till nästan 60 kr i spannet av en månad. Samtidigt som syskonen har levt loppan så har Spago inte "rört sig ur fläcken", troligen på grund av att marknaden tenderar att vara kortsiktigt och kanske inte alltid vill vänta på resultat.

Men nu är SpagoPix inne i slutfasen gällande pre-klinisk och ska förhoppningsvis inom kort ta steget över till Klinisk fas, och det är här det blir intressant.

Marknadsvärderingen på Spago Imaging är idagsläget ca 46 miljoner och inför listningen så anlitades ett konsult bolag från USA, Destum Partners för att fastställa ett marknadsvärde på Spago. Destum Partners kom fram till att de tycker Spagos produkt i pre-klinsik fas bör värderas till mellan 80 och 130 miljoner Sek, bara denna värderingen gör att Spago borde ha en uppsida på 70-180% i dagsläget. Det troliga är att man nu i slutfasen bör ha det högre värdet i värderingen.

Men nu blir det riktigt intressant, Destum tycker värderingen ska dubblas när SpagoPix går in i klinisk fas dvs en potentiell uppsida på 140-360%. Och för dem som skulle ha den långsiktigheten att sitta kvar till exit så anger Destum ett riktvärde på 420-670 miljoner som exit, el 10-15 gg pengarna.

Spagos VD skriver i 2013 Q3:a följande "Vidare har vi påbörjat kontakter med potentiella samarbetspartners och licenstagare av kontrastmedlet" och de har även inlett de sista testerna innan man kan ta steget över till Klinik vilket i princip kan betyda att vi inom kort ser en betydlig omvärdering av Spago Imaging.

Spago Imaging ser riktigt intressant ut både rent spekulativt och fundamentalt. Aktien är bortglömd, har kursdrivande nyheter i närtid samtidigt som den bör ses som undervärderad om man ser till Destums värdering. Dessa faktorer brukar betyda att man ser våldsamma rörelser i kursen när väl marknaden får nys om bolagen.

Min tro är Spago Imaging står inför ett rejält uppvaknande 2014.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?