Post entry

SpectraCure - Den största stjärnan bland småbolag 2019? Påväg o bli något stort!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

SpectraCure kan revolutionera cancerbehandlingen i världen på solida tumörer. Bolaget går från förhoppnings bolag till världsstjärna? Vad händer om bolaget har 100% utslagna tumörer i Fas2? Metoden som används har visat sig vara något stort och detta gör att de som behandlats kan behålla sin livskvalitet livet ut, dessutom med minimala biverkningar eller inga alls. Det finns saker i behandlingen o effekten som inget annat Medtech bolag eller Biotech bolag i världen ännu lyckats med. Biotech bolag (läkemedel) kan idag dessutom inte bota, utan bromsa och förlänga sjukdomsförloppet.

Spectracure, nu börjar den riktiga resan snart. Bolaget har under december 2018 aviserat att man kliver in i Fas2 under 2019, detta gör att man överger begreppet förhoppningsbolag. Fas 2 är den del där det primära börjar, och man ska fokusera på effekten av behandlingarna. Fas1 har varit fokus på patientsäkerhet och dosoptimering. Men man har redan fått ut effekten vid optimaldos och vet att den fungerar. Är det en slump? Mitt svar är nej. Om man behandlar på rätt dos av läkemedel och laserljus, så fungerar metoden. Det är redan bevisat på 1000 tals patienter som har hudcancer, metoden fungerar likadant fast innanför kroppen. Så det som är skillnaden mot andra metoder, det är att Spectracures metod redan är beprövad med framgång. Det som Spectracure har som ingen annan har, det är Idos. Idos styr laserljus (med algoritmer) via de olika fibrerna med olika mängd ljus, när en punkt är klar så slutar den att sända ut ljus. Så detta gör att man vet när tumören är utslagen på respektive ställe i tumören. Man använder totalt 18 fibrer, men man kan även leverera s.k fokalt. Så man behöver inte leverera laserljus på hela tumören, detta bestämmer läkarna vid respektive behandling.

Nedan ser ni några länkar med både Sune Svanberg och Katarina Svanberg. Det är professorerna bakom tekniken. De har vunnit priser genom sin forskning som många kanske inte gjort. Sune Svanberg var även ordförande i Nobelkommitten för 10 talet år sedan.

6:21Katarina Svanberg on lasers in oncology

6:25Katarina Svanberg: Combining optics and oncology

Sune Svanberg | SPIE Homepage: SPIEhttps://spie.org/membership/student-services/.../svanberg-sune

SpectraCure: Katarina Svanberg mottagare av prestigefullt forskarpris ...https://www.aktiespararna.se/.../spectracure-katarina-svanberg-mottagare-av-prestigefu...

Nobelpriset - inget för uppfinnarna | Aftonbladethttps://www.aftonbladet.se/nyheter/a/G1M4wV/nobelpriset-inget-for-uppfinnarna

Spectracure fokuserar i studien på återfall av prostatacancer, det är ett område som idag inte har några bra behandlings alternativ. Men kan lika gärna i framtiden att användas som primär behandling, dessutom på vilka solida tumörer som helst i övriga kroppen.

Tänkte nedan sammanfatta hur sista halvåret gått och vad vi har att förvänta oss framåt.

Det som karaktiserar bolaget, det är att det finns inga missade behandlingar sen man hittat den s.k optimala dosen. Denna optimala dosen ligger mellan p3 o p4. Patient 3 (PSA värde under 20 mg/l kallas för T2.) Patient 4 (PSA värde över 20 mg/l kallas för T3) Alltså ligger den optimala dosen däremellan eller på.

Man har nu under hösten meddelat att man förmodligen hittat den absolut optimala och lägsta möjliga dos som är effektiv. Det som krävs för att man ska finna den optimala dosen, det är ett sämre resultat på en eller ett par patienter. Detta görs genom minskad läkemedelsdos, och när man uppnår en behandling som inte är 100% effektiv så vet man att denna var för låg.

Optimal dos prövas i ytterligare patientbehandlingar

Bolaget behandlade totalt 4 patienter under oktober till november.

Första gången som London sjukhuset behandlade sina patienter. Detta var totalt 2 st och detta med framgång. Till detta tillkom 2 st från Toronto och båda med framgång. I dessa patienter har man jobbat med den optimala dosen av läkemedel, med små justeringar.

.Resultat från klinisk studie för patient 9 och 10

Ytterligare två patienter har behandlats i Toronto

Ny patientbehandling utförd vid University College London Hospital

Patientbehandlig inleder klinisk studie på ytterligare sjukhus

Till alla dessa behandlingar tillkom att företagets VD Masoud Khayyami tecknar hela sin andel i företrädes emissionen. Han tecknar för 8,7 miljoner. Den totala emissionen tillförde bolaget 57 miljoner och övertecknades till 120%

Kassa ska räcka tillsamman med to inlösen (november) in en bit i fas3, om det behövs!

Största ägaren tecknar för hela sin andel i företrädesemissionen

SpectraCure AB tillförs ca 57,6 MSEK i kontanta medel genom dels en övertecknad företrädesemission och dels genom beslutad övertilldelning

Bolaget fick ut sitt första biopsin (vävnadsprov) 12 månader efter behandlad patient. Det visade sig att vävnaden var helt fri från cancerceller. Detta påvisar i detta fall, att metoden med optimaldos och PDT fungerar efter förväntan. Man har botat cancer i detta fall. Bolaget kommer inom en snar framtid i Februari att ta biopsin på patient 4. Visar det sig att denna har samma utfall som patient 3, så kan man börja dra slutsatser som att detta är revolution. Finns det något företag i världen som kan påvisa samma resultat?

Vävnadsprov (biopsi) från patient 03 påvisar framgångsrik behandling

Bolaget har även aviserat att man nu är beredd att gå vidare in i fas2 i början av 2019. Detta kommer vara ordentligt understött av resultaten från Fas1. Bolaget och dess samarbetande sjukhus håller på och sammanställer fas1 vilket är ett underlag för Fas2. Fas2 har samma studieprotokoll som Fas1, men skillnaden är att Fas2 handlar om patient resultat. Det är där det riktiga spelet börjar. Lyckas man i Fas2 med goda resultat, så finns det längre inga hinder för bolaget att som metod att bli accepterat. Lyckas man att behandla med bättre resultat än dagens metoder och dessutom med få eller inga biverkningar, så kan metoden få en extrem genomslagskraft över tid. Detta följs förmodligen av flera Big Pharma bolag.

Vad händer vid lyckad fas1 och 2?

Uppköp eller licensiering? Det finns det ingen som kan svara på idag. Det man kan svara på är att, om man är framgångsrik så finns det alltid intresse från olika Big Pharma bolag i världen. Dessutom är dessa bolag ofta ganska okänsliga av det ekonomiska läget i världen, och möjliggör köp/ licensiering oavsett konjunktur..

SpectraCure på väg mot fas 2 efter framgångsrik behandlingseffekt av senaste patienter

Analys

Det gjordes en analys av bolaget i augusti 2018.

Det fanns 2 st punkter som fick lägre värden; Bolaget största ägare om 16,56 procent är Masoud Khayyami. Detta ökar hans incitament att agera i aktieägarnas intresse. Samtidigt är hans förmåga att bidra med kapital vid behov okänt. denna punkt fick nr 6 av 10. Detta har Masoud Khayyami visat, att detta var inget problem. Han tecknade för 8,7 miljoner. Går vi då upp från nr 6 till 10?

Bolaget saknar betydande intäkter och finansiering för att nå marknaden är ännu osäkrad. Bolagets bedömning är att befintlig kassa kommer räcka till fas-II studien är avklarad. Denna budget kan hålla men en nyemission går inte att utesluta.

Ovanstånde punkt fick 3 av 10. Finansieringen löstes med 120% teckning i företrädesemissionen och därmed säkrades kassan. To3 inlösen tillkommer i novemnber 2019. Dessa 2 tillsammans ska tillföra bolaget 91 miljoner och räcker in en bit i Fas3. Är detta då en 10?

I denna analys hade man heller inte tillgång till bolagets fortsatta väldigt fina resultat, och att man sedan fick ett fantastiskt biopsin på patient 3.

Basscenario aug 2018 8,60:-

Bullscenario vid start av fas2 12,10:-

Var är vi nu? 8,10:- uppsida till start på 50% Denna kurs har då inga inpressade resultat från sen hösten och biopsin. Vad är det värt? 1, 5 eller 10?

Så uppsidan de närmaste veckorna är hög.

Bolagets VD Masoud Khayyami har tidigare även nämnt att det som skulle kunna äventyra SpectraCure, det är historiskt dåligt världsklimat. (Detta är då för utköp eller utlicensiering.) Så metoden eller tekniken kommer aldrig hotas, man vet redan att den fungerar.

Analys Spectracure: Ljuset pekar mot fas II

Konkurrens

Klart det finns konkurrens av olika metoder på en miljardmarknad.

Det finns kirurgi, strålbehandling, läkemedel, brakyterapi (inre strålbehandling), kryoterapi (frysnings) osv. listan kan säkerligen göras lång.

Det som generellt karaktiserar dessa metoder, är att de ofta har en ganska stor biverkningsprofil för patienterna. Så en väldigt avgörande faktor, det är att få ner dessa med väldigt fina resultat.

All den forskning som läggs ner på metoder eller läkemedel, alla har en plats på denna miljardmarknad. De metoder som är framgångsrika kommer att vinna mest plats över tid.

Så måste man som aktieägare fundera på detta? Mitt egna svar är "nej". Låt alla metoder som är bra komma ut. Som aktieägare blir man belönad vid framgång och det är det viktigaste. Så för mig är detta en icke fråga.

Brakyterapi – Wikipediahttps://sv.wikipedia.org/wiki/Brakyterapi

Kryoterapi – Wikipediahttps://no.wikipedia.org/wiki/Kryoterapi

Strålbehandling – Wikipediahttps://sv.wikipedia.org/wiki/Strålbehandling

Sumering av ovan och triggers

Bolaget har hittlills inte gjort några misstag. Det enda som kanske är ett sådant, det är att det tagit mer tid än man först aviserat. Men man ska då inte glömma att detta är inget som bolaget själva styr, det är myndigheter, sjukhus och FDA. Denna byråkratiska miljö kan i vissa fall göra att saker tar mer tid än önskat.

Men det viktigaste för oss som aktieägare och även för Spectracure som bolag, det är att studien blir så framgångsrik som det bara går. Kan man få 100% i utfall i Fas2? Finns det ett pris på det?

Biopsin patient 4, om det visar sig nu i februari att den är lika bra som patient 3. Så är det en världshändelse. Kan man då statistiskt säga att man botar cancer?

Bolaget går in i Fas2 (från förhoppning till världsstjärna)

Bolagets samtliga behandlingar görs på 3 sjukhus, totalt 15 st (London, Toronto och Penn) Därav London och Toronto behandlat i Fas1.

Utlicensiering eller uppköp?

Alla dessa saker ovanstående saker och förmodligen mer där till, kan ligga inom en väldigt nära tid.

http://cornelianews.com/.../spectracure-ohotade-pa-en.../

Interview w Dr. Neil Fleshner Swedish

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?