Post entry

Sprint Bioscience: Snart dax för avtal VPS34 efter årets Nobelpris i medicin?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Sprint Bioscience har ett långt utvecklat projekt inom VPS34. Det handlar om autofagi som också är det forskningsområde årets nobelpris i medicin handlar om.

http://www.sprintbioscience.com/what-we-do/our-projects/vps34/

Vps34 inriktar sig emot exakt samma sak som årets nobelpris i medicin handlar om.

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2016/10/03/sprint-bioscience-sprint-bioscience-gratulerar-yoshinori-ohsumi-till-arets-nobelpris.html

"På Sprint Bioscience är vi väldigt glada att ett forskningsfält som vi själva arbetat i under mer än 5 års tid uppmärksammas med nobelpriset i medicin.

Sprint Bioscience är ett svenskt bolag som sedan starten har drivit ett projekt för att hämma autofagi för att behandla cancer. Bolagets projekt riktar sig mot ett nyckelprotein inom autofagi, Vps34. Genom samarbeten både nationellt och internationellt har Sprint Bioscience under åren byggt upp en världsledande expertis inom autofagi och dess roll i cancer. En av bolagets vetenskapliga rådgivare, dr Ravi Amaravadi, var så sent som förra fredagen på besök i Sverige för att bl.a. hålla ett föredrag hos bolaget om autofagins roll i cancerterapi. ”Tack vare professor Yoshinori Ohsumis vetenskapliga arbete har vi idag en god förståelse för mekanismerna bakom autofagi, vilket är en förutsättning för Sprint Bioscience dagliga arbete i Vps34-projektet”, säger Anders Åberg, vd, Sprint Bioscience. Sprint Bioscience har som ett av få bolag i världen ett aktivt program för att utveckla hämmare av autofagi. ”Vi är naturligtvis glada över att Nobel-kommittén uppmärksammar autofagi som en viktig process för cancer och tumörutveckling”, säger Jessica Martinsson, projektledare för Vps34 och chef för läkemedelskemi, Sprint Bioscience.

"

Tidigare i år lastade ordförande i Sprint Bioscience rejält med aktier.

https://www.avanza.se/aktier/om-aktien.html/516541/sprint-bioscience

"Rune Nordlander köpte 2.998 aktier den 6 september till kurs 37:12 kronor, 11.000 aktier den 7 september till kurs 37:47 kronor, samt 9.747 aktier den 8 september till kurs 37:55 kronor.

"

Är det inte rimligt att anta att Sprint Bioscience kommer med ett nytt avtal snart inom VPS34. Just efter nobelpriset tilldelas Yoshinori Ohsumis?

Trots allt brukar VD i Sprint Bioscience ha väldigt rätt om avtal. När han nämner det brukar det alltid dyka upp till slut.

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2016/08/24/sprint-bioscience-delarsrapport-1-januari-30-juni-2016.html

"Vi ser ljust på framtiden. Vi har två projekt, Vps34 och STK25, som är redo för utlicensiering. Marknaden har visat stort intresse och båda projekten har potential att bli så kallade block busters, det vill säga omsätta över 1 miljard USD per år om och när de når marknaden. Vår ställning som seriös leverantör av pre-kliniska läkemedelsprojekt har stärkts väsentligt av de två omfattande avtalen med Bayer respektive Petra Pharma. Vi bygger ett bolag som har potential att bli världsledande inom sitt segment. Vår målsättning är att det sker inom en snar framtid så att aktieägarna får avkastning för sina investeringar. Utöver det är vi stolta över att göra läkemedel som kan ge patienter hopp om ett bättre liv.

"

Kanske dags att köpa Sprint Bioscience? Marknaden har visat stort intresse för BÅDA projekten!??!!

/Bjaen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?