Post entry

Sprint Bioscience - Stort avtal nära?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Sprint Bioscience har redan ingått 3 licensavtal varav 2 idag är aktiva. Med detta sticker man verkligen ut på den svenska Biotech-marknaden. Nu verkar det som man är nära att landa det största avtalet hittills med sin kandidat vps34.

I denna text kommer jag koncentrera mig på varför, jag tror att Sprint Bioscience är nära att landa ett sensationellt avtal med sin kandidat vps 34. Vill man läsa mer om Sprints affärsmodell, andra projekt M.M hänvisar jag till Discord gruppen för Sprint men även denna blogg:

https://www.redeye.se/arena/posts/sprint-bioscience-i-blickfaanget

Vps 34

En av de karakteristiska egenskaperna hos cancer är dess förmåga att undvika immunsystemets attacker. De senaste framgångarna inom cancerbehandling har varit introduktionen av immunterapier, läkemedel som ökar immunförsvarets aktivitet för att bekämpa cancer. Det finns dock en stor andel patienter som inte svarar på den här typen av behandling. Därför finns det ett stort behov av att utveckla nya immunmodulerande läkemedel som både kan öka effekten av befintliga terapier och även göra okänsliga tumörformer behandlingsbara.

Sprint Bioscience har som första grupp i världen visat att småmolekyler som hämmar VpS34- proteinet gör att det leder till ökad infiltration av immunceller i tumören.

_Häpnadsväckande resultat från prekliniska studier med vps34_

Avtal nära?

Sprint genomförde nyligen en riktad emission runt 20 MSEK. Där man betalade av 10 MSEK i lån. Detta betyder att kassan endast räcker ca 2 månader efter genomfört emission. Sprint hade mandat och kunde tagit in mycket mer pengar än 20 MSEK men valde att inte göra detta av någon anledning. Jag tror att man är rätt säker på att få in pengar igenom annan källa inom en snar framtid. Då vps34 fått mer och mer uppmärksamhet från media och forskarvärden tror jag ett licensavtal kan vara nära. I sprints övriga licensavtal har man fått en upfront betalning runt 3-4 MUSD. Vps34 kommer innebar en mycket högre upfront, detta är något VD själv säger. En upfont på 10-30 MUSD är troligt, det är lika mycket eller mer än hela Sprints börsvärde.

Från senaste PM:

"****Forskningsbolaget Sprint Bioscience uppger befinna sig i långt gångna licensdiskussioner för projektet Vps034 vid behandling av melanom och i kombination med immunonkologikombinationer."

https://www.avanza.se/placera/telegram/2021/06/07/sprint-bioscience-i-langt-gangna-licenssamtal-om-vps034-vd.html

Sprint ska delta i Bio international convention digital 14-18 Juni där många Big Pharma deltar. Inte omöjligt att vi får en sign på vps34 där.

Oavsett känns sprint gravt undervärderat med 2 licensavtal och flera andra projekt som det håller på att utveckla för att sedan sälja, där vps34 nu kan komma när som helst.

Disclaimer 

Äger själv aktier i Sprint Bioscience. Aktier medför alltid en risk och alla beslut sker på eget ansvar. Det finns alltid en risk att du inte får tillbaka det pengar du investerat i aktier. Gör alltid din egen analys och research. Detta ska inte ses som en köp- eller säljrekommendation med reservation för felskrivning.

Länkar:

https://www.sprintbioscience.com/om-oss/

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2021/05/12/sprint-bioscience-sprint-bioscience-delarsrapport-for-januari-mars-2021.html

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?