Post entry

Sandvik eller SSAB? Men inte kläder.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Har kollat lite på dessa 2 bolag men vet ej vilken man skall ha. Klädbolag känns inte varma.

Det är 2 ganska liknande bolag men ändå inte. Båda är industriföretag men dock i olika branscher. Båda har Stål men det känns som om Sandvik har mycket mot oljebranschen som är en bransch i uppåtgående trend. Det behövs riggar och borrar för att få upp oljan. Den kommer inte av sig själv. SSAB har mycket i sikte mot fordon och byggbranschen om jag inte har förstått fel. SSAB riktar sig också mot råvarubranschen.

Sedan är det där med valutamarknaden och intresset för produkterna från omvärlden och liknande. Politiska konflikter skapar oro. Tänker då mest på mellanöstern. Efter naturkatastrofer skall det dock byggas upp på nytt och det kan behövas stål för t.ex. hus och andra byggnader. Även andra produkter behövs vid uppbyggnad.

Har kollat lite på båda företagen dem närmaste dagarna men vet ej riktigt vilket av dem jag skall välja. Enklaste vore att välja båda och ta 50/50 men det känns som om jag bara vill satsa på en av dem.

Något jag avråder från och som många kanske redan har märkt. Klädbranschen. Där har Kappahl H&M och RNB floppat trotts att man kan tycka att en stark krona borde hjälpa då man kan importera billigare och sälja här i Sverige. RNB har många gånger haft förhoppningar om att vända.... Men det är ju lättare sagt än gjort. RNB har om du frågar mig för mycket bara 1 produkt. Kläder kläder och åter kläder. Byxor och tröjor i både JC och Polarn och Pyret olika storlekar för olika åldrar dock.

Stadium hade gjort ett kvartal läste jag på di.se Stadium är dock ett företag som har alla möjliga produkter inom sport och det är alltid bra att röra på sig och många vill ha något att röra medan man springer t.ex. en klubba eller boll eller puck. Nu finns inte Stadium med på börsen. Men man är enligt mig en konkurrent i Sverige för visst finns det kläder och skor i deras butiker också. http://di.se/Artiklar/2011/4/6/232258/Jackpot-for-Stadiums-agare/

Min slutliga fråga är hur tänker ni andra investerare/analytiker som är medlemmar på denna hemsida. SSAB eller Sandvik är frågan som jag sitter och funderar på. Skriv varför just det ena eller det andra. Kollar även mycket på råvaror och är säker på att Lumi kommer att hitta köpare inom snar framtid. Africa kör jag något som kan likna daytrading. Någongång kanske några dagar men inte mer än 1 vecka. Är rädd även om jag kanske inte borde vara det... ( för överdrivet rädd.)

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?