Post entry

Star Vault och Mortal Online på uppgång.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Mortal Online blev det mest hypade nya spelet som kommer visas upp på Dream Hack i år.

Star Vault verkar få ordning på sitt stora MMORPG Mortal Online. Med en ny kontinent som kommer lanseras kommer fler saker att läggas till. Nämligen förbättrad AI dynamik när det kommer till PVE, Pets och Monster. Just nu är alla pets lite odynamiska när det kommer till PVP.

Star Vault flyttar också in i ett nytt kontor (som kanske hintar om att arbetet går framåt).

Spelet kommer visas upp på Dream Hack i år och blev hypat till första plats bland nya godbitar som kommer presenteras för alla tusentals unga spelare som kommer dit varje år.

Aktien är idag runt 60 öre och jag har inte lyckats få tag i den exakta siffran av betalande spelare. Jag tippar på runt en tusen stycken kanske, om inte mindre. Om folk har en siffra på detta vore det kul att få veta!

Hur räknar jag? Jo, jag delar intäkterna med månadskostnaden för spelarna (antar att det är därifrån majoriteten av intäkter kommer ifrån) sen delar jag ytterligare en gång med antagandet att en spelare betalar en gång i månaden i ett år. Då får jag fram runt 1000 aktivt betalande spelare. Som sagt, jag har ingen aning om detta stämmer. Därför vore det intressant om någon hade en bättre teori eller information.

Hur som, det krävs inte många spelare (världsligt sett) för att få Mortal Online aktien att stiga.

Med Steamlansering på gång, samt en större värld, bättre AI och Dream Hack presentation runt hörnet, så sitter jag åtminstone trygg i båten.

Steam har flera miljoner spelare och det är bland det bästa stället att synas på för internationell uppmärksamhet. Dream Hack är det bästa stället att synas på för nationell uppmärksamhet. Bägge dessa kommer att inträffa + att Mortal Online just nu har en god bas för att kunna bli världens ledande sandbox MMORPG (och med Oculus Rift skimmrande i horisonten, ja vem vet).

/Benny

cyno cyno Member since Jan 13 2012

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?