Post entry

StarVault: Mortal Online början på en framgångssaga?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Starvault är ett litet spel utvecklar bolag. Företaget har ungefär 3 anställda med flera inhyrda konsulter/ spel utvecklare. 2012 blev det klart att bolagets enda spel Mortal Online ska säljas på Steam.

Lanseringen skulle enligt plan ha skett för nästan ett år sedan. Men spelbolaget bestämde då att satsa på en total genomarbetnng inför Steam lanseringen. Sedan dess har spelets spel upplevelse förbättrats avsevärt. Flera gamla bugga är numera borta. Massa nya populära koncept hoss populära MMORG har inflikats. Spelet har uppdaterats med nya ytor/ kontinenter som är väldigt stora. Dessa passar väl när spelet lanseras inom kort på steam.

En ny kontinent är det sista som ska komma innan spelet går API, ( lanseras på Steam). En länk om att det sista arbetet görs på kontinenten lades upp igår på bolagets hemsida. http://www.mortalonline.com/sarducaa-development-update/

Efter Sarduca kontinenten ska spelet lanseras på Steam.

Spelet Mortal Online har varit omdiskuterat. Spelet har utvecklats under fem år. Alltid varit ett indie spel. Med mängder av responer från spelarna har spelet förfinats. Atmosfären och upplevelsen i spelet håller nu enligt många gamers som gillar denna kategori en betydligt högre kvalité nu än för några år sedan. Det ett av få spel som liknar kult spelet Ultima mest.

Inför lansering av nytt spel innehåll. Växer spelarskaran i Mortal. Tidigare var det några hundra som tittade på spelar filmerna på youtube. Nu är den siffran i tusental. Mortals eget nät forum för spelarna har nu över två hundra tusen användare.

Mortal Online kommer inom kort lanseras på Steam. Då marknadsförs spelet på världens största spel site. Det är den bästa versionen av Mortal som lanseras. En helt genomarbetad version som borde kunna locka en ny stor spelar skara.

Samtidigt är timingen bra att lansera på Steam nu, för MMORG säljs bra just nu. Flera liknande spel fast med zombie tema och katastrof scenario går väldigt bra nu. http://steamcharts.com/cmp/221100,295110,252490#All

Dessa spel säljs under early acces vilket innebär att spelet inte är färdigt. Däremot har dessa sålts i uppemot flera miljoner exemplar.

Mortal har stora likheter med DayZ, Rust, Dayz och Skyrim och flera forum bedömare anser Mortal Online har kommit ikapp dessa nu. Dessa spel behöver sälja i betydligt större omfattning än mortal. Mortal behöver sälja endast en bråkdel av dessa för att bli en framgång. Dels på grund av kostnaderna för Mortal. Litet spelbolag, få dedikerade anställda och liten ekonomi räcker, även spelets långa utveckling på 6 år.

En lagom spel försäljning på Steam blir super för Starvault. Bolagets aktiekurs är 35 miljoner och bolaget behöver inte nå flera hundratusentals försäljningar för att spelet ska bli en framgång. Nu har de spelen jag jämfört med sålts i flera miljoner exemplar.

Om det inträffar väntar en minecraft resa för Starvault. Nu är det inte troligt, snarare otroligt, men man ska aldrig säga aldrig, Mortal har några unika koncept som jag tror tilltalar MMORG spelare. När det just nu är en hype för liknande spel som är jämförbara med Mortal blir lanseringen av Mortal snart mycket intressant!!

Aktiemarknaden har i stort sett helt missat Star Vault. Mortal klassades för två år sedan som ett buggigt Indiespel som är ointressant. Men ändå har spelet haft en trogen spelarskara på ca 15000 aktiva spelare som lämnat en hel del positiv kritik.

Denna kritik har implementerats i Mortal under flera års tid. Därför är Mortal på många sätt ett spel av spelare gjort för spelare. Spelets många koncept och unika sandbox strategi. Gör lanseringen mycket intressant.

StarVault lanserar snart en komplett genomarbetad version av Mortal, med massa nya spelytor. Mängder med nytt innehåll har lanserats som, territory control och avancerade features med unik detaljnivå,

Chansen för en framgång på Steam anser jag är självklar. Om spelet släpptes på steam för 2 år sedan skulle nog försäljningen varit medioker. Men dagens spel är något helt annat. Förutsättningarna finns för en riktig Starbreeze resa i Starvault.

Starbreeze lanserade PD2 och efter en enorm framgång på Steam rusade kursen över 1000%. En sådan resa är inte omöjlig i Starvault. Lanseringen av Mortal är nu väldigt nära och MMORG hypen gör det inte mindre intressant.

Det låga börsvärdet och den kvalité & spel upplevelse Mortal nu innehåller gör Starvault till en av mina favorit aktier för 2015.

/Gaming Bjaen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?