Post entry

Starbreeze - upp till bevis

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Nu är emission snart klart för Starbreeze och nytt friskt kapital på väg in i bolaget. Det finns ingenting idag som tyder på att emissionen inte skall lyckas och inom några veckor har bolaget det rörelsekapitalet som behövs för verksamheten att finnas tillgängligt "på konto".

Men, det är nu examen kommer för Johan & co. Det nya kapitalet som vi aktieägare nu har bidraget med skall förvaltas på ett sådant sätt att vi även får lite ränta på detta kapital vi har bidraget med. Detta är något som är helt nytt för den ledningen som finns i bolaget idag och jag hoppas att dom kan förvalta vårt kapital rätt.

Dels skall "projekt RedLime" nu färdigställas. Projektet har uppenbarligen av några orskaer både kostat mer tid och pengar än vad kalkylen var från början och Starbreeze kommer förmodligen inte få täckning för alla sina kostnader för utvecklingen av spelet. Därmed återstår enbart eventuella royaltis på spelet för att detta projekt skall gå ihop för Starbreeze. I augusti meddelade även bolaget att marknadsaktiviteter "snart" skulle dras igång. Vi får hoppas snart är snart.

Nya uppdrag. Enligt bolaget själva så har långt framskridna förhandlingar pågått under en tid om nya utvecklingsuppdrag. Nu när bolaget har "kapitaliserat" upp sig är det nog snart dags att detta nya avtal presenteras. Det borde inte ha varit mer än kapitalbristen som har gjort att problem med nyteckning av avtal har funnits.

Personaomsättningen - det största problemet för företaget (även om det inte har uttalats öppet). Jag tror mig veta att ett flertal nyckelpersoner har sagt upp sig och att det inte är riktigt lika "hype" att arbeta på Starbreeze längre. Detta rykte måste Starbreeze fixa. (använda en del kanske till att ge lite mer lön). Istället för ytterligare en styrelsepost och 100 000 till till denna person kanske detta skulle lagts på personalvård istället??

Hur som helst, jag sjävl ger bolaget 3- 6 månader att visa att man klarar av detta och önskar Starbreeze lycka till.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?