Post entry

Är pengarna slut nu?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Swedbank avslutar återköp. Ingen mer pengar till Bankerna.

Jaha nu slutar Swedbank efter all kritik med återköpen. Godmorgon på er i Swedledningen. Har ni vaknat nu. Jag är inte aktieägare av Swedbank. Jag har däremot en moder och fader som betalar skatt. Dessutom tänker jag på övriga Svenska folket som betalar skatt och vill ha ett bättre samhälle istället för att pengarna skall gå till att Swedbank skall kunna återköpa aktier. Att vi skall rädda bankerna så att inte landet Sverige inte går i kk går jag med på men när återköp kommer så går det för långt. Nordea sparkar folk. SEB gör lite andra saker säkert bakom media.

Tyvärr sitter jag med Nordea aktier gavkurs 72. Dumt gjort jag vet. Skulle inte vilja ha dem egentligen men samtidigt önskar jag vinst. Jag får helt enkelt vänta och se vad som händer.

Swedbank och SEB är mest riskfyllt medan Nordea och Handelsbanken är mindre risk. Skulle inte förvåna mig om det blir samma visa som sjungs igen (jämför med Baltikumkrisen). Swedbank och SEB har gått in igen i länder som Italien,Spanien och Portugal. Det är spekulation som jag gör. Det är inte någon fakta som jag har. Vad är sannorlikheten att Swedbank och SEB har mer i Piigs-länderna än vad Handelsbanken och Nordea har? Ganska stor risk antar jag. Med andra ord Swedbank faller idag med all rätt om du frågar mig.

Summa summarum Swedbank borde förstå att det inte går att göra hur som hellst och man borde bromsa bättre. Nu gasar man och kör med att man har pengar och försöker få aktieägare att hålla sig lugna och gå med på nyemissioner. Hoppas att Borg stoppar stödpengar till Swedbank och lägger dem på annat som ger detta land en bättre tillväxt. Hellre bättre tillväxt som gynnar många än en sämre tillväxt för att en bank skall återköpa sina aktier.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?