Post entry

För Fräckt i Swedbank

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det var bra att finansminister Anders Borg sa ifrån om Swedbank i intervju i radio på lördagen. Turerna är för fräcka just nu.

Jag har under de senaste fyra åren bidragit med åtskilliga bloggar på på Redeye om redovisningsmässiga fräckheter.

Här är det senaste. Vi vet alla att Christer Cardell ar väldigt angelägen om att plocka ut det mesta ur Swedbank innan han skall lämna det sjunkande skeppet.

Men det Swedbank gör nu för att trolla bort sina förluster är ej försvarbart.

Man säger de fastigheter som man gett lån till och gett lån till ägare som ej kan betala ej är KREDITFÖRLUSTER.

Vi vet att för några år sedan hade Swedbank presskonferens om att man förlorat miljarder i USA på hus där som Swedbank hade varit med och finansierat ihop med Lemans Brothers.

Men nu redvisas ej dessa miljarder som förlust. De förs över till det fulla värdet till Swebanks fastighetsbolag. Många av de de baltiska förlusterna finns ej längre i Swedbank. Som ett trolleri finns de i något av bankens många fastighetsbolag.

Det går ju jättebra att visa vinst i banken om man säljer sina förlustfastigheter till FULLA VÄRDET till något av sina fastighetsbolag.

Men där kommer väl förlusterna fram någon gång. Man hoppas ju på bättre tider och att det skall kunna bli högre värde i en framtid på fastigheterna Skulle det inte bli så torde ju Christer Gardell då för längesedan ha hunnit lämna Swedbank som stor ägare.

Kanske ej nuvarande VD för banken och dess styrelse ej heller finns kvar. De som i dag kan visa så sensationellt (?) resultat för bankens verksamhet.

Titta här:

Ektornet AB

Ektornet Sweden AB

Ektornet Finland ' Ektornet Estonia

Ektornet Lithmania

Ektornet Latvia

Ektornet Real Estate 1 AB

Ektornet Real Estate 2 AB

Ektornet Real Estate 3 AB

Ektonret Real Estate 4 AB

Ektornet Real Estate 5 AB

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?