Post entry

Synact Pharma - Börsens nya Hansa Medical.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Synact Pharma, det lilla lundbaserade bolaget som är påväg att bli nästa stora läkemedelskoncern. Med goda prekliniska resultat i ryggen och lyckad Fas 1-studie som bäddat upp för utökade studier i en rad olika indikationer, är det bara en tidsfråga innan börsen får se en ny framgångssaga. Är det starten för ett nytt Hansa Medical vi just nu bevittnar? Mycket tyder på det.

Låt oss bryta ner detta case på ett enkelt sätt utan att blanda in allt för mycket läkemedelstermer, så att alla kan hänga med.

Vad gör bolaget så attraktivt och varför ska du investera i Synact Pharma?

Jag skulle vilja påstå att detta är mer ett businesscase än ett läkemedelscase pga av ledningen och dess ambition för bolaget. Låt oss ta en titt på personerna som styr bolaget och dess tidigare affärer;

Ledningen

Nyckelpersonerna i Synact är en konstellation som jobbat ihop i flera år, starta upp och sålt läkemedelsbolag till Big Pharma för miljardbelopp. Japp, du läste rätt. Miljarder. Nu vill man göra exakt samma resa med Synact och dess indikation som är "First-in-Class". Vid lyckade p.o.c Fas 2-studier är planen att sälja av allt och gå vidare till nästa case och för oss investerare betyder det pengar in på kontot. Med ledningens tidigare track record när det kommer till försäljning och dess kontakter inom branschen, i kombination med det höga intresset för bolagets kandidat, är det i princip ett öppet mål för försäljning. Givet att studierna går bra såklart.

Tidigare försäljningar

  • Action Pharma A/S, vars ledande kandidat såldes till AbbVie Inc. för 110 MUSD
  • TXP Pharma GmbH där Questcor Pharmaceuticals, Inc. förvärvade rättigheterna till TXP Pharma GmbHs tillgångar för 100 MUSD i milstolpsersättningar.
  • Santaris Pharma A/S som såldes till Roche för 450 MUSD
  • Biolipox som såldes till Orexo för 110MUSD
  • Konsulterat flertal avtal och licensieringar åt Boehringer Ingelheim värda över 200 MUSD

Lista över ägande i bolaget

  • Jeppe Øvlesen - CEO - 1.427.228st
  • Thomas Jonassen - CSO - 2.267.616st
  • Henrik Stage - CFO - 542.075st
  • Torbjörn Bjerke - Ordförande - 794.157st

Totalt 5.031.076st aktier av totalt 19.566.435st utställda aktier i bolaget.

Vilket motsvarar 25% av bolaget som är under lock-up.

Forskningen

AP1189

Bolagets forskning och patent bygger på det kroppsegna hormonet melanokortin som aktiveras vid inflammatoriska tillstånd och bidrar med antiinflammatoriska effekter, som är viktiga komponenter i läkningsprocessen och för återhämtning till normal vävnadsfunktion. Synacts läkemedelskandidat AP1189 stimulerar, på ett mer selektivt vis, de relevanta receptorerna i immunsystemet, varigenom oönskade biverkningar kan undvikas.

AP1189 har potential att bli en ”frontrunner” för en ny behandlingsmetod, kallad resolutionsterapi, vid inflammatoriska och autoimmuna sjukdomar, som i motsats till de flesta av dagens läkemedel inte hämmar kroppens immunförsvar utan istället stimulerar immunsystemets läkningsmekanismer. Detta sker genom att aktivera kroppens immunceller, till skillnad mot biologiska och immunosuppressiva läkemedel, som verkar genom att hämma immunsystemets aktivitet.

Med denna läkemedelskandidat går man till en början in i tre stycken olika kliniska studier, varav en väntar interimresutat under Q2.

COVID-19

En allvarlig följd av infektion med COVID-19 är svår lunginflammation som kan leda till akut respiratoriskt stressyndrom (ARDS) och påföljande behov av respiratorbehandling. Under april kunde Synact meddela att bolaget avser positionera sin kliniska antiinflammatoriska läkemedelskandidat AP1189 som tilläggsterapi hos inlagda patienter med COVID-19-infektion, för att förebygga ARDS.

Man har nu sökt patent och väntas lämna in en CTA för att inom kort kunna påbörja Fas 2-studier. Bolaget söker aktivt efter stöd och bidrag från statliga fonder för att kunna finansiera studierna. Handlingstiderna för studier som berör COVID-19 är just nu väldigt korta, vilket betyder att man på kort tid kan komma igång, i synnerhet nu när patientunderlagen är stora.

Marknaden värderas årligen till 583 MUSD.

NS

Efter att bolaget erhållit positiva resultat i en preklinisk studie inom nefrotisk syndrom (NS), där dosering med läkemedelskandidaten AP1189 gav en signifikant minskning av proteinuri (proteinförlust via njurarna) ser man stor potential i att genomföra ytterligare en fas II-studie inom NS. Nefrotiskt syndrom är en allvarlig njursjukdom som obehandlad gradvis utvecklas till kronisk njursjukdom med ökad risk för hjärt-kärlsjukdomar inklusive hjärtinfarkt och stroke. Upp till en tredjedel av alla NS-patienter svarar otillräckligt på aktuella behandlingar och de flesta patienter lider av behandlingsrelaterade biverkningar.

Bolaget har under april lämnat in CTA för att kunna påbörja Fas 2 inom NS och väntar nu in ett godkännande. Kommande månader kommer man även att lämna in en ODD-ansökan (särläkemedel) för NS.

Marknaden värderas årligen till 300 MUSD.

RA

Synacts första kliniska Fas 2-studie med den ledande kandidaten AP1189 är för behandling av reumatoid artrit (RA). Studien genomförs på patienter med aktiv artrit som hänvisas till en specialavdelning för behandling med antireumatiska läkemedel där förstahandsbehandling är läkemedlet metotrexat. Läkemedelkandidaten AP1189 ges i studien som ett tillägg till metotrexat. Augusti 2019 påbörjade bolaget dosering i den första delen av Fas 2-studien där patienter som lider av reumatoid artrit deltar. Totalt doseras 36 patienter, där 24 st får aktiv substans och 12 st placebo.

Bolaget väntas presentera interimresultat i Fas 2a-studien under Q2.

Marknaden värderas årligen till 23 miljarder USD.

Triggerlista 2020 Q2 (April - Juni)

COVID-19

  • Inlämning CTA för COVID-19 Fas 2
  • Godkännande CTA för COVID-19 Fas 2
  • Bidrag för studie för COVID-19 Fas 2
  • Studiestart och rekrytering för COVID-19 Fas 2

NS

  • Godkännande CTA för NS Fas 2
  • Särläkemedelsstatusansökan (ODD) för NS Fas 2
  • Studiestart och rekrytering för NS Fas 2

RA

  • Interimresultat RA Fas 2a

Värdering

Kandidaten AP1189 är "First-in-Class" vilket innebär att man använder en ny och unik verkningsmekanism. Högaktuella forskningsområden. I synnerhet COVID-19. Detta i kombination med ledningens kompetens och sinne för affärer bäddar för en fin resa och exit.

Men vad bör bolaget värderas idag och i närtid?

Konservativt räknat värderar jag ett bolag inom Fas 2 för 200 msek.

Inom kort har Synact Pharma tre indikationer i Fas 2 vars marknad värderas till mångmiljard belopp.

Väldigt många triggers under Q2 bäddar för ett händelserikt kvartal med kursuppgångar och ökat intresse.

Idag ett rimligt bolagsvärde minst 600 msek.

Alltså en uppsida på 200% från dagens kurs, vilket motsvarar en kurs på 30kr mot dagens 10kr*.

Inom kort när alla bitar faller på plats och triggerlistan infrias, är ett rimligt bolagsvärde minst 1 miljard sek.

Alltså en uppsida på 400% från dagens kurs, vilket motsvarar en kurs på 50kr mot dagens 10kr*.

*stängningskurs 14/4 2020.

Bra läge med andra ord att ta position innan den stora massan upptäcker bolaget och dess potential!

Lycka till med din investering och som vanligt, läs på innan du investerar!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?