Post entry

Taurus kommunikation styrs numera av Lallemand?

Taurus Energy har alltid varit kända för att vara mycket sparsamma med information till sina aktieägare, något som nu eskalerat i takt med att bolaget närmar sig sitt första kommersiella avtal och därtill det allt mer fördjupade samarbetet med Lallemand och tillhörande sekretessavtal.

Mycket tyder på att Lalllemand (www.lallemandbds.com) sakta men säkert håller på att ta över Taurus Energy. Inte nog med att de representerar Taurus under de industriella körningarna hos Quad med både personal och utrustning, jag tror nu även att de styr kommunikation från Taurus.

Ta tex Lallemands event i Bangkok i maj. Här höll ju Taurus forskare föredrag om C5 jäsning. Nu har Lallemand skickat ut en sammanfattning från detta möte, se följande länk: http://www.lallemandbds.com/wp-content/uploads/2017/07/The-Alcohol-School-Concise-Recap-Bangkok2017.pdf. Notera följande utdrag som jag tolkar mycket positivt för Taurus del: "as well as a number of 5 carbon fermentation advances were given as well. The breakout sessions were well received and attended". Efter detta event ställde jag en förfrågan till bolaget om att offentliggöra denna presentation, något som verkade möjligt först men som därefter sattes stopp av Lallemand med förklaringen att presentationen tillhör konferensen. Finns det möjligen framsteg beskrivna i denna presentation som man inte vill läcker ut till marknaden i detta känsliga skede?

Gällande känsligt skede, vi är mitt uppe i de viktigaste och största testkörningarna i Taurus Energys historia. De påbörjades i april och är säkert slutförda vid det här laget. Kan dock tänka mig att utvärdering, kompletterande tester och förhandlingar pågår i detta nu. Säkerligen därför Lallemand med ordförande i spetsen var på besök hos Taurus i Göteborg i början av juni, det lär ju knappast ha varit någon semestervisit Lallemand var här på om man säger så... och apropå detta möte, inte ett ord nämndes det om det i Taurus rapport för en tid sedan, Lallemand som begärt locket på tills vidare?

Jag har tidigare nämnt uppköp från Lallemand som den slutliga exiten i denna placering. Vidhåller att detta är fullt realistiskt förutsatt att vi får det kommersiella avtalet på plats. Ett avtal med Quad/Syngenta/Cellerate hade varit helt fantastiskt och en stor nyhet i branschen som skulle sätta ekon över hela Nordamerika, Lallemand måste vara mycket medvetna även dom att Taurus blir dyrare vid ett sådant scenario. Antingen kommer uppköpet nu i närtid (var besöket i Göteborg ett startskott?), antingen sker det gradvis med tex riktad emission till Lallemand som ett första steg (kan ju också ha varit ett av motiven för Lallemands besök att kolla Taurus innan man går in med kapital) eller så sker det lite senare men här tror jag inte Lallemand är speciellt intresserade att dela intäkter 50/50 med Taurus så som avtalet idag gäller.

I väntan på kommande pressmeddelande så kan vi inte annat än att ligga lågt, njuta av semestern och den svenska sommaren så får tiden utvisa när samtliga parter är redo att kommunicera.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?