Post entry

Taurus - ny info visar att viktig patentansökan nu är under granskning

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Taurus Energy har sedan länge haft patentansökan inne för sin T13 jäst (Xyloferm) både hos Europeiska samt Amerikanska patentverket. Efter lång tids väntetid börjar det nu hända saker...

Jag noterade ny relevant info igår. Amerikanska Patentverket USPTO har efter 18 månaders väntetid nu äntligen tagit upp T13 (Xyloferm) för granskning vilket är mycket positivt! Det visar de publika sidor som finns tillgängliga avseende ansökan. Noterbart är att all dokumentation är publik. Använd följande länk och ange ansökningsnummer 15/305480: https://portal.uspto.gov/pair/PublicPair

Som framgår i status och i loggen så har alltså ansökan nu tagits upp för behandling:

Status: 2018-03-20 "Non Final Action Mailed"

Att granskaren har frågor gällande ansökan vilket ovan status indikerar är inte ovanligt och mer eller mindre regel än undantag. Taurus har nu ett par månader på sig att svara granskaren på dennes frågor för att sedan i slutändan förhoppningsvis få ett "notice of allowance" och godkänt patent.

Varför är patentet så viktigt?

Vi vet alla att Taurus Energy värdering ligger i ett antal patent i olika patentfamiljer. Denna ansökan som avser T13 (Xyloferm) anser jag som den klart viktigaste och värdefullaste då det är denna jäststam som framgångsrikt testats och testas med i Cellerate processen i USA tillsammans med Lallemand, Syngenta och Quad. Ett godkänt patent hade ökat tryggheten, värdet och säkerligen även ökat möjligheterna för dels ett uppköp alternativt en licensaffär. Den långa väntetiden ser nu alltså ut att vara över och det blir spännande att följa utvecklingen framöver.

OBS, detta avser alltså patentansökan och inte att förväxla med den FDA ansökan som pågår parallellt.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?