Post entry

Taurus presenterar lyckade tester, insiderköp, samt potentialen i kommande avtal

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Taurus Energy presenterade under gårdagen en kort uppdatering med positivt utfall i de industriella tester som pågått sedan i våras hos den amerikanska etanolproducenten Quad samt agrogiganten Syngenta.

Jag börjar med att dela länken till gårdagens pressmeddelande: http://taurusenergy.eu/utvardering-av-xyloferm-hos-quad-county-corn-processors-fardigstalld/

Det känns fantastiskt att vi nu äntligen fått det bekräftat att Taurus jäst Xyloferm håller även i industriella tester. Nu sjönk risknivån ytterligare något snäpp och vi kan med spänning istället fokusera på fortsättningen. Att det tar tid innan det kommersiella avtalet är på plats är jag inte ett dugg förvånad över, betänk att vi dels har 4 olika parter (Taurus Energy, Lallemand, Quad, Syngenta) som ska involveras och dels avtalets storlek. Vi pratar enorma volymer på sikt för Cellerate tekniken vilket då innebär stora pengar, varje cent räknas... Jag är tämligen övertygad om att det i skrivande stund pågår och har pågått förhandlingar mellan å ena sidan Lallemand (för Taurus räkning) och Quad/Syngenta å andra sidan. Oerhört svårt att sia om ersättningsnivåer men tidigare har det pratats om 5-10 cent/gallon samt därtill att intäkter delas 50/50 mellan Taurus och Lallemand enligt gällande samarbetsavtal. Ytterst tveksamt om Lallemand skulle nöja sig med 50% av intäkterna vid ett avtal varpå de tidigare spekulationerna kring uppköp åter blossar upp igen...

Därutöver så kom det ytterligare en intressant artikel samt intervju kring Cellerate under gårdagen, se följande länk: http://agwired.com/2017/08/28/cellerate-enogen-could-meet-cellulosic-ethanol-goal/. Oerhört intressant och det visar på den potential som finns. Expansionen av Cellerate kan ske snabbt då Syngenta redan har ett befintligt kundnätverk som använder sig av Enogen majsen. Potential på minst 1,5 miljarder gallon för Enogen/Cellerate. Notera också att Cellerate är så kallad 1.5 generationens etanol, dvs en Bolt on teknik som är relativt enkel och billig för existerande fabriker att uppgradera sig till. Jag är övertygad om att 1.5 G kommer slå igenom nu medan 2.0 G kommer ta tid då det fortfarande till viss del är ekonomiskt ohållbart. På lång sikt kommer vi nå dit men just nu är 1.5 G tekniken briljant då den ger både utökad produktion samt ekonomisk vinning för de delvis hårt pressade etanolproducenterna.

Sist men inte minst noterar vi att Taurus Energys styrelseordförande igår köpte sina första aktier, se följande länk: http://www.aktietorget.se/finwire/NewsItem.aspx?guid=FWS0016C12. Inga större volymer men det ger självklart ett positivt signalvärde.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?