Post entry

Taurus - spekulationer angående kursuppgången

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Taurus Energy steg idag närmare 10% samtidigt som omsättningen i aktien ökade märkbart jämfört med den stiltje som annars präglat den senaste tiden...

Vad var det då som hände idag som triggade igång denna uppgång? givetvis omöjligt att svara på men jag som insatt långvarig aktieägare i detta bolag vet att vi nu är närmare ett kommersiellt avtal alternativt ett uppköp än någonsin tidigare (läs även pressreleaser senaste året så har ni fundamenta).

Vad kan vara på gång och varför vaknade aktien ur lugnet idag?

  1. Trejders som vill få fart på kursen och leka lite. Inte helt omöjligt med tanke på de rallyn som körs på aktietorget i diverse bolag för tillfället. Men varför just idag då aktien tidigare haft en extremt lugn utveckling den senaste tiden med marginell omsättning och ganska stabil kurs?
  2. Läcka angående kommande nyhet/avtal. Dagens handel skulle ju kunna tyda på detta med tanke på handelsmönstret. Jag ser det dock som mindre troligt då bolaget numera agerar ytterst professionellt under ledning av styrelseordförande Per Jansson (även VD i Vicore Pharma).
  3. Uppköp/ny storägare på ingång. Jag tänker då självklart på samarbetspartnern Lallemand. Vi vet att de har ett långt samarbete, att Lallemand nyligen varit på besök samt att de är ordentligt involverade i de tester som körts med Taurus jäst Xyloferm. Ett uppköp alternativt en riktad emission nu hade varit helt logiskt sett till utvecklingen. Jag fortsätter tjata om detta och jag hoppas jag har rätt. Även om ett uppköp låter vänta på sig så hade en riktad emission varit en fantastisk nyhet och en riktig kvalitetsstämpel för det tidigare förhoppningsbolaget Taurus Energy...

Fortsättning följer. Även rapport nu om ett par veckor, vi får se vad som är i görningen.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?