Post entry

tidningar från utlandet

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

vet inte hur det är med er andra, men själv läser jag dagligen även utrikes media på vebben för att inte bli alltför förd bakom ljuset av den svenska vänstervridna journalist-kåren

(undersökningar har gjorts och publicerats där svenska yrkesverksamma journalister tillfrågats om sina politiska åskådningar)

i dagens new york times finns en artikel som handlar om att amerikanska finansiellla institutioner nu vill återbetala de pengar de mottagit av amerikanska myndigheter i samband med "finans-krisen"

amerikanska myndigheter har ännu inte godkännt tillbaka-betalandet annat än från amerikanska småbanker, eftersom myndigheterna inte vill att någon av de stora finansiella institutionerna ska kunna använda tillbaka-betalandet i sin marknadsföring.

en konsekvens av tillbaka-betalandet blir att de finansiella institutionernas toppchefer inte längre behöver försaka sina gigantiska bonusar och slipper ha myndighetspersoner som lägger sig i hur firman sköts.

hur ska man tolka denna artikel, positivt eller negativt?

så länge de stora amerikanska finansiella institutionerna har kniven mot strupen har ju politikerna i realiteten makten och kan införa regler och lagar utan att "proffsen" har så mycket att sätta emot.

det i sin tur kan göra att det införs regler och lagar som inte är så väl genomtänkta eftersom diskussion och debatt uteblivit, och som kanske gör mer skada än nytta på lite sikt, även om dessa lagar just nu blidkar de amerikanske skattebetalarna som för tillfället är arga som en uppretad tiger över vad de kallar "socialism for the rich"

själv tolkar jag artikeln positivt eftersom det passar in i vad paul krugman och roubini säger om att det värsta nu är över.

jag tycker att artikeln var läsvärd eftersom man skulle kunna tycka att det vore en självklarhet att fed och de andra myndigheterna ville ha tillbaks sina pengar så fort som möjligt och helst igår, men så är alltså inte fallet, vilket kan få en att undra över vilka övervägande som egentligen pågår hos dem som sitter på pengarna och makten

sen fanns det också en artikel om att vix-index nu befinner sig på en nivå som inte setts sen tiden för lehman brothers fallissemanget, och även denna information passar in i bilden av att det värsta nu skulle vara över.

men osvuret är alltid bäst och kanske finns det fortfarande några lik i garderoberna som väntar på att få "komma ut" i vårsolen...

O
o
Member since Jun 16 2006

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?