Post entry

Redeye Investor Forum-del 2

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det har blivit dags för att dra igång dagens Life Science-möte och idag ska Karo Bio, Topotarget och Neurovive presentera. (OBS!, det jag skriver är min tolkning om vad som sägs).

Dags för Topotarget som presenteras av forskningschef Lars Damstrup.

Topotarget är ett danskt bolag med ägare i Sverige och Danmark

Huvudprojektet är belinostat i sen klinisk utveckling. Bolaget har huvudfokus på indikationerna CUP, PTCL och NSCLC med blockbuster-potential.

Efter 10 års utveckling är vi nu "ready for take off". Vi fokuserar i dag på den kliniska utveckligen och har stängt ned den tidiga forskningen, vilket sänkt kostnaderna.

Intressant är att äggstockscancer lyfts fram som en potentiell indikation framåt, mot bakgrund av det som rapporterades nyligen.

Nu körs den vetenskapliga dragningen. Jag kör den korta; belinostat kan ta död på cancerceller och häva tumörtillväxten.

Belinostat har en mycket bra biverkningsprofil, vilket enkelt kan hanteras. Viktigt då det ger möjlighet att kombinera med cellgifter som ger stora biverkningar.

Avtal på plats med amerikanska Spectrum, betydligt mer finns att hämta.

Resultat för indikationerna PTCL och CUP väntas H2 i år.

CUP är en svår indikation då man inte vet varifrån tumren har sitt ursprung. Å andra sidan är de regulatoriska kraven låga då det inte finns något godkänt läkemedel för indikationen.

Dags för frågestunden med Peter.

PÖ: Ni har gjort stor nedskrivningar i övriga projekt, innebär det att dessa är värdelösa?

LD: Vi kommer inte satsa mer pengar på dessa och för vissa överväger vi vissa strategiska möjligheter. Men man ska inte vänta sig något större avtal.

PÖ: Är Topo ett enproduktsbolag?

LD: Just nu, men när vi kommer längre kan det ändras.

Publiken: Hur ser patentsituationen ut.

LD: Vet inte riktigt, får återkomma. Det är generellt bra och möjlighet att förlänga.

Publiken: Kan du berätta om blinostat inom solida tumörer och potentialen tillsammans med paclitaxel och carboplatin (BelCap).

LD: Visar slide på den kraftiga synergistiska tumörhämmande effekten som uppnås i kombinationen. Vi känner oss mycket trygga vid potentialen med denna kombination.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?