Post entry

Touchtech, tre mycket goda nyheter som bolaget har missat att skicka PM om

Bolaget Touchtech publicerade ett månadsbrev för några dagar sedan. Det innehöll flera nyheter som borde ha kommunicerats med separat PM. Var och en med bra potentiell uppgångsmöjlighet.

Touchtech arbetar med helhetslösningar till detaljhandeln för att digitalisera butiksupplevelsen och öka försäljningen i butik. Vilket är just nu ett stort huvudbry för alla inom retail såsom H&M, Clas Ohlson osv...

Bolaget Touchtech publicerade ett månadsbrev för några dagar sedan. Det innehöll flera nyheter som borde ha kommunicerats med separat PM. Var och en med bra potentiell uppgångsmöjlighet.

Nedan är länk till månadsbrevet:

http://mb.cision.com/Main/16339/2443795/786062.pdf

Av innehållet så är följande som bör lyftas upp:

"Clas Ohlson"

"Ett av dessa spännande projekt är med Clas Ohlson. Vi har signerat ett pilotprojekt-avtal som sträcker sig till slutet av 2018. Under Q1 kommer vi att lansera ett interaktivt bord i deras flagship-butik på Drottninggatan i Stockholm. Detta kommer addera en modern "touch" till konsumentens shoppingupplevelse i butik."

Alltså, Clas Ohlson testar en av deras produkter i sin stora butik, stort signalvärde att Touchtech ligger rätt i tid och potentiell möjlighet till rätt stort antal butiker som kan förses med dessa skärmar. Detta i sig är nog värt ett PM som bolaget faktiskt inte har skickat ut.

"Velour"

"Velour by Nostalgi AB, www.velourstore.com, som erbjuder herrmode har signerat ett treårigt avtal för Touchtech Vendo. Initialt kommer de att utvärdera lösningen i en av sina tre butiker under våren. Deras målsättning är att utveckla en ny affärsidé för att tillgängliggöra e-handeln i potentiellt fler än 50 återförsäljarbutiker."

Nästa punkt är att de har landat hem en order för tre år samt med målet för kunden att utöka den till 50 butiker till. Även detta är garanterat värt ett separat PM som också bolaget har missat.

Vidare

"Produktutveckling"

"Senaste tiden har vi jobbat intensivt med att bl.a. bygga om vår utcheckningsfunktion i Touchtech Vendo. Detta innebär att vi inom en snar framtid ska kunna ta betalt med kreditkort, Swish, Klarna och andra betalsätt direkt i anslutning till Vendo-touchskärmen i butik."

Ett kommande PM till vilar då de kommer att koppla in olika betalmöjligheter till sina system/skärmar direkt i butiken.

Slutligen,

"Pulsen på marknaden"

"Just nu upplever vi ett ganska stort intresse från potentiella kunder som aktivt söker en lösning för att ta sin e-handel in i butiksmiljön. Vi har flera intressanta dialoger på gång med stora som små handlare. I nästa nyhetsbrev hoppas vi kunna presentera flera nya kunder."

Bolaget hoppas kunna till nästa nyhetsbrev som antagligen i slutet av februari kommer kunna presentera fler nya små och STORA kunder, vilket rimligen borde kunna innebära att bolaget borde kunna skicka ut PM om flera nya landade order i snar framtid.

Som sagt, det är en mycket het potatis att digitalisera befintliga fysiska butiker, där Touchtech ligger i framkant. BV ynka 43 milj SEK, potential rätt oändligt. Jag vill också påminna om att läsa Clas Ohlsons senaste rapport där de pratade just om digitalisering av fysiska butiker och de nu har tagit ett kliv i detta tillsammans med Touchtech. Även H&M har nämnt just digitalisering av butiker i sin senaste rapport. Så trenden är på Touchtech sida och fler lär knacka på deras dörr.

Observera att jag själv är ägare i bolaget jag nämner ovan och är absolut jävig i alla mina bedömningar och hur jag tror om potentialen. All information i texten ovan kan vara behäftad med fel. Som läsare bör du själv kontrollera alla mina uppgifter och själv söka upp fakta. Jag vill inte rekommendera dig att varken köpa eller sälja aktier i någon av bolag jag nämner i texten ovan utan vill belysa möjligheterna som jag efter egen bedömning tror kunna vara möjliga för bolagen. Jag är varken analytiker eller har några expertkunskaper inom de områden som dessa bolag verkar inom. Du bör själv göra en grundlig analys innan du genomför en affär i någon av ovan nämnda bolag. Detta är varken en köp/sälj rekommendation.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?