Post entry

Aktietorgsnoterade Towork förvärvar Want

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Länk till dagens pressmeddelande: http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=63918

Idag kom så nyheten att det lilla noterade bemannings och rekryteringsbolaget Towork, noterat på Aktietorget, förvärvar branschkollegan Want Sverige AB genom en riktad nyemission. För oss fåtalet engagerade aktieägare i Towork kommer nyheten inte direkt som någon överraskning då bolagen delat lokaler samt samarbetat sedan i somras men det känns skönt att affären är så gott som klar nu.

Towork och Want behöver vardera växa och är var för sig för små för att nå lönsamhet sett till nuläget. De fasta kostnaderna blir för höga och att växa enbart genom organisk tillväxt är svårt. Jag ser ett flertal synergieffekter. Dels minskar fasta kostnader, men affären ger även det nya "WantTowork" (kanske ett passande namn?!) en helt annan möjlighet att åta sig nya uppdrag, bredda kundbasen, osv osv.

Sedan kommer då frågan om priset på förvärvet är det rätta... svårt att säga, spontant skulle jag säga att de 20 900 000 nyemitterade aktierna (motsvarande drygt 2 MSEK sett till senaste aktiekurs) är ett helt OK pris sett det jag sett och hört gällande Want. Nu är jag inte helt uppdaterad vad gäller deras affärsläge efter årets besparingar och omstruktureringar, men där antar jag att ledningen gjort en ordentlig DD. Utspädningen blir enorm, det ska inte förnekas, men sett till bolagets möjligheter att överleva samt få till tillväxt och lönsamhet är den här affären den helt rätta.

Det nya Towork+Want kommer bli ett större bolag där Wants nuvarande aktieägare tillkommer vilket förhoppningsvis ökar likviditeten i aktien på sikt. Som jag nämnt i tidigare blogginlägg här på Redeye blir Q4 rapporten mycket spännande då det är nya VD:ns första rapport. Kan man nå break even redan vad gäller den tidigare så problemfyllda Towork-delen? Kan Want fortsätta visa lönsamhet så som man gjort sedan sommaren?

Mvh,

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?