Post entry

Towork - coachingavtal med arbetsförmedlingen

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Towork Sverige AB har tecknat ett nytt avtal med arbetsförmedlingen gällande jobbcoaching vilket gör att fortsättningen på 2012 kan bli spännande för oss luttrade aktieägare...

Här kommer en länk till ovan nämnda pressmeddelande:

http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID_News=62013&Language=1

Utöver detta har bolaget numera även en sida på Facebook där man är alltmer aktiva och där det finns en del intressant info att hämta:

http://www.facebook.com/ToworkRekrytering

Towork öppnade 2012 oväntat svagt, mycket beroende på stor intern personalomsättning samt det faktum att man var helt utan intäkter från coachingverksamheten under kvartalet. Det nytecknade avtalet med Arbetsförmedlingen börjar ge intäkter från Q2 och kan tillsammans med den förstärkta personalstyrkan samt ytterligare kostnadsbesparingar ge en intressant fortsättning på året. Allt sker från låga nivåer men lyckas man bara få hyffsad fart på omsättningen så ska det inte vara större problem att visa vinst.

Bolaget har även ett uttalat mål om att utveckla bolaget via förvärv/samgående/uppköp. Towork är idag för små för att ensamma kunna växa organiskt och ta marknadsandelar i den redan hårt konkurensutsatta bemannings och rekryteringsbranchen. Ett samgående med lämpligt bolag kan få riktigt fina effekter och framför allt synergieffekter i form av minskade fasta kostnader samt ökade marginaler.

Ett samgående eller en större företagsaffär kan även väcka liv i den idag delvis bortglömda Towork-aktien som är noterad på Aktietorget. Ett större bolag ger fler aktieägare, mindre risk samt en mer intressant placering kort och gott. Detta vet både ledning och styrelse vilket gör att det torde vara högsta prioritet att få ett avslut klart snarast möjligt. Vi får se vad fortsättningen av 2012 har att bjuda på...

Mvh,

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?