Post entry

Towork - Ny VD, fokuserad inriktning och samgående?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det lilla bemannings och rekryteringsbolaget Towork, noterat på Aktietorget, har haft ett tufft första halvår, frågan är om bolaget nu kan ta sig ur "krisen" och resa sig på nio?

Min långsiktiga placering i Towork har hittils inte varit någon speciell lyckad investering. Under 2011 var man på väg att lyckas med en turn around men tapp av nyckelpersoner, indraget coachingavtal och avsaknade av permanent VD drabbade bolaget negativt. Första halvåret 2012 har varit dåligt med negativt resultat och minskad omsättning. Man har varit och är i ett utsatt läge, uträknade, kursen på bottennivåer men man är inte utslagna än och frågan är om man nu inte har bättre möjligheter än nånsin att vända skutan?

1. Ny VD i Lars Karlgren. Äntligen får man en VD som kan branschen och som med hårt jobb kan fokusera på businessen. Tidigare temporäre VD och huvudgare Anders Landelius är kvar i bolaget men kan nu fokusera på andra frågor i sin roll som huvudägare och styrelseledamot.

2. Fokusering på IT. Det är här som Towork har de flesta kunderna och det är här orderläget ser bäst ut. Helt rätt att fokusera på ett kärnområde och marknaden för bemanning och rekrytering inom IT är fortsatt stabil.

3. Samarbete med Want AB. Som nämnts i Q2 rapporten har man inlett ett samarbete med branschkollegan Want AB (www.want.se). Inget konstigt om man tittar på Wants ägarstruktur som till stor del består av samma personer som i Towork och man delar även kontorslokaler sedan i somras.

Det känns som det är en tidsfråga innnan bolagen går ihop. Detta skulle innebära ett nytt gemensamt "Want-Towork" med ett affärsområde inriktat på IT och ett med fokus på ekonomi. Ingen dum kombination och synergieffekterna är påtagliga vid en sådan affär. Vi får se vad som händer...

Vid dagens kurs 0,07 kr i Towork är värderingen ynka 1,44 msek. Ett av börsens lägst värderade bolag, kanske med all rätt så som första halvåret utvecklats, men med enorm potential i det fall man nu (äntligen) skulle uppnå lönsamhet.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?