Post entry

Towork på Aktietorget - avnotering väcker frågor

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ett av mina tidigare bevakade bolag där jag dessutom haft god insyn i, aktietorgsnoterade Towork Sverige (under namnändring till Want) presenterade idag sin Q1 rapport.

Jag får till min stora förvåning idag läsa i Toworks kvartalsrapport att bolaget avser avnotera sig efter juni månads utgång. Länk till rapporten kommer här:

http://www.aktietorget.se/Instrument.aspx?InstrumentID=SE0002149633

Att handeln i aktien är liten råder det inget tvivel men det var ju delvis därför man förvärvade Want, för att få ett utökat antal aktieägare samt även få en större grund för affärsverksamheten. Denna nyhet om avnotering sker vid ett så pass ologiskt tillfälle att jag inte köper dagens förklaring till skäl för avnotering.

De senaste riktade emissionerna nu under 2013 har gjorts till kursen 10 öre, en kurs där även insider ökat så sent som för en dryg månad sedan. Aktuell börskurs efter dagens besked om avnotering är i skrivande stund 4 öre vilket känns lite överdrivet minst sagt. Jag förstår då inte varför insider och styrelse tecknar på 10 öre då de sannerligen i detta tillfälle visste att aktiekursen skulle backa i och med en avnotering...

Kan det finnas positiva händelser bakom kulisserna som fått styrelse att på kort varsel begärt en avnotering? Tex att bemanningsdelen i Want blivit vinstgivande nu under Q2 (flertal annonser än tidigare ute enligt hemsidan:http://www.want.se/ledigajobb.html) samt att man fått förfrågan från utestående part om att ta över Toworks befintliga börsplats för ny inriktning?

Vore intressant om någon här på sidan har varit inblandade i liknande case och kunde dela med sig av lite tankar och synpunkter avseende avnotering...

P.S Eget innehav i aktien nu för tiden ytterst begränsat.

Mvh,

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?