Post entry

Kriminella (i) bolag

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Staffan Kjellin försöker med ironi demonstrera jämställdhetsarbetet med att det rimligen borde finnas en viss andel kriminella i styrelserna. SK syftar säkerligen på brottsligt dömda, för kriminella finns det gott om runt om i samhället samt i bolag och styrelser, det gäller bara att inte bli upptäckt.

Numera luttrad aktieägare i Carnegie går det inte att veta vem som ställde till det mest. Mats o Sundqvist, Carnegies ledning eller styrelse eller Riksgälden, man kan bara konstatera pengarna är borta och ansvaret likaså.

Transcom lyckades förstöra denna vecka genom bokföringsmygel på 2.3 miljoner Euro. Hur en enda person kan undanhålla 2.3 miljoner euro även om man är finanschef är för mig en gåta. Frågan är hur stor skadan egentligen är och hur det drabbar aktieägarna i slutändan.

Så länge det finns människor kommer det att letas kryphål och anledningar att sko sig själv. Frågan är bara hur man lyckas skydda sig själv som aktieägare från dessa skojare som härjar i bolagsledningarna och i styrelserna. Jag har blivit bränd ett par gånger och hoppas att det stannar där.

Hälsningar

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?