Post entry

"Ledartröjans" aktietips....

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Tja Redeyevänner jag har precis kommit från stranden någonstans i Asien och ser att portföljen fortsätter upp fint... man kan nog stanna ett tag till...;-)

Lite funderingar kring mina tre starkaste kort just nu.

Wesc kom med en stark rapport och jag är mycket komfortabel med min vpaprognos på i närheten av 6 kr för detta räkenskapsår och 9 kr för nästa. Speciellt att bolaget ökar så kraftigt i USA är intressant det är ju en jättemarknad där Odd Molly och Borg haft det segt även om Borg nyligen börjat där. Det tar tid och kostar pengar att "sätta" varumärket och nu börjar man skörda vilket ger att rörelsemarginalen ökar när skalbarheten slår in. Detta såg vi ju exempel på i Q1 rapporten. Mina försiktiga prognoser är baserade på en omsättningsökning på 35 % i år och 30 % nästa och 14 resp 17 % i rörelsemarginal. Bolaget har 12 % i mål i år för rörelsemarginal men väljer säkert i vanlig ordning att tippa finskt och överraska vilket jag tycker är bra! Jag kan inte se Wesc som annat än ett rent fynd på kurser under 100 kr...

http://www.wesccorp.com/

Transcom är ett intressant och lågvärderat företag i en turnaroundsituation som står inför en uppvärdering vilket jag tror börjar vid nästa rapport 19 oktober. Bolaget hjälper företag från försäljningsögonblicket vidare till löpande kundtjänst, support och betalningshantering samt eventuell inkassolösning och är verksamt i 32 länder. Q1 tjänade man 0.07 Euro och det historiskt svagaste Q2 0.09 så man behöver inte vara speciellt modig för att tro på 0,37 för året eller ca 3,80 per aktie. Detta gör att aktien nu handlas på låga 7,5 i p/e för B-aktien och 7 för A-aktien som konstigt nog rabatteras trots att det finns lika mycket A som B aktier även om omsättningen är sämre. Nye VD:n verkar bra och har satt bolaget på rätt köl igen och jag tycker att aktien är mycket köpvärd och en kurs 45- 50 kr är rimligare än dagens 29 eller 27 för A-aktien.

http://www.transcom.com/

Tricorona har jag tankat upp på senare tid. Stark balansräkning
och på förra årets vinst handlas aktien på p/e 7 och utsläppsrätterna har återhämtat sig en del efter att doppat i samband med att "jorden skulle gå under" för ett halvår sedan....;-) En förklaring till den låga värderingen är nog att affärmodellen är svår att förstå men jag tycker att signaturen "Daun" lyckats mycket bra med det i sin användaranalys om bolaget:

http://www.redeye.se/medlemsanalys/30416

Jag tycker att "Daun" kommer med en rimlig prognos för 2010 och med p/e då på ca 4 så förstår man att detta blir en vinnaraktie. Dessutom har aktien en direktavkastning på ca 7 %. Dock finns det viss risk och då främst politisk men som någon sa finns det potential så finns det risk också..

http://www.tricorona.se/

Nu dags för en kall öl och fira portföljutvecklingen. Ha det Redeyevänner.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?