Post entry

BV på 20miljoner och ska gå med vinst i år

Everysport Media Group A (Tidigare Traveas) Deras egna ord: "ESMG är det snabbast växande bolaget i Sverige inom sportmedia och sportteknologi. Vill du kommunicera med målgrupper inom fotboll, hockey, golf eller tennis så hittar du dem hos oss. Vi äger, driver eller säljer för de främsta digitala sajterna inom respektive sport. Via vårt affärsområde Mediaservices samlar vi in och publicera sportresultat till de flesta andra medier i Sverige."

Levererade nyligen en fin rapport som visar på kraftigt ökad omsättning.


De har tagit fram finansiella mål för 2016:

Intäkter +55 mln kr

Resultat 7-9% ebitda-resultat

Tillväxt Skapa förutsättningar för ökade intäkter om 20-30% inför 2017

"Vi har nu alla pusselbitar på plats och jag är övertygad om att 2016 blir ett bra år för vårt bolag, inte minst som följd av det stora sportfokus som naturligt följer av ett fotbolls EM, ett OS och Worldcup i ishockey", kommenterar vd Gustaf Karling.


Sammanfattning januari-december 2015

Nettoomsättning: 21,1 mln kr, tillväxt: +35%

Rörelseresultat, EBITDA: -0,8 mln kr (-1,2)

Resultat per aktie: -0:09 kr (-0:05)


Med ett så lågt BV så ser de väldigt attraktiva ut med tanke på hur mycket omsättningen ökar samt att de har som mål att gå plus redan i år. Företaget har etablerat sig och har nu alla möjligheter att växa stadigt i många år framöver. Företaget har sannerligen gått under radarn för många men det är på gång att förändras nu och i samband med det, samt att de endast har 37 miljoner aktier så kan det rassla till fort.

Ta en titt, glöm inte att detta endast är ett tips. Alla gör affärer på egen risk.


https://www.avanza.se/aktier/om-aktien.html/182108/everysport-media-group-a

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?