Post entry

Tre potentiella dubblare

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag har tre aktier som för närvarande växer med minst 40% per år i både omsättning och vinst utan att vara alltför högt värderade. Dessutom företag som växer av egen kraft utan köpt omsättning och utspädning av aktiekapitalet.

40% per år ger en fördubbling på två år utan att man behöver räkna med högre värderingsmultipplar.

För sådana snabbväxare tittar jag på p/e på 4 gånger senaste kvartalets vinst.

Först ut är Bahnhof omsättningen i Q3 har ökat med 48% och vinsten med 73% jämfört med ett år sedan. Bolaget är tufft och har sedan introduktionen 2007 satt upp mål som det alltid har överträffat. Deras mål kräver fortsatt tillväxt med ca 40% per år. För mer information se rapporter och Smallkap har skrivit en del om dom som t.e.x: http://www.smallcap.se/articles/1859/1/Bahnhof--Kommentar--091020

Handlas på ca p/e 14 på senaste kvartalsresultatet och är troligtvis inte så säsongsberoende.

Varör så billiga/nackdelar: De är noterade på Aktietorget, vilket många med inte gillar (med viss rätt) och omsättningen är dålig.

Nummer två är Tretti där omsättningen i Q3 har ökat med 50% och vinsten med 95% jämfört med ett år sedan. Detta trots att marginalen var sämre i Q3 och företaget har sagt att marginalen ökat igen de senaste månaderna. Handlas på ca p/e 15 på senaste kvartalsresultatet. Tretti är lite större och handlas på First North och har vettig (men inte bra) omsättning. Kommer omsättning och vinst fortsätta att öka? Tretti försöker både bredda sitt sortiment och har börjat satsa på expansion till Danmark?

Nummer tre är Travelpartner där omsättningen i Q3 har ökat med 123% och vinsten med 88% jämfört med ett år sedan. Handlas på ca p/e 8 på senaste kvartalsresultatet. När Travelpartner expanderar utomlands så gör dom det via partners, vilket gör att bruttoomsättningen ökar kraftigare än vinsten. Troligen är sjunkande marginaler en orsak som gör att marknaden är skeptisk mot Travelpartner. Q3 ökade dessutom bara vinsten marginellt mot Q2 beroende på valutaförluster. Travelpartner handlas på First North och har halvdålig omsättning.

Ur BeQuoted raportmeddelande:

”Resebyråföreningens siffror för tredje kvartalet där resebyråerna generellt tappade försäljning inom alla segment. En normalfördelning för bruttoomsättning på flygförsäljning inom branschen ger Q1 - 32%, Q2 - 27%, Q3 - 22% och Q4 - 19%. Om denna fördelning även gäller för TravelPartner torde den kraftiga omsättningsökningen fortsätta.”

Vem har ett bra förslag på nummer 4....

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?