Post entry

Tyst kring Precomp Solutions

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Bolaget gör vinst motsvarande en tredje del av bolagets värde. Bolaget har fått in en stororder. Insiders ökar sitt ägande i bolaget. Ändå är det ingen som pratar om bolaget.

Precomp Solutions är ett företag som tillverkar precisionskomponenter och verktyg till verkstadsindustrin. Bolaget är idag värderat till ca 35 miljoner på börsen och gjorde en vinst förra året på 9 miljoner kr, dubbelt så mycket som året innan. Delårsrapporten årets första 6 månader tyder på en markant vinstökning även detta året...

Det som gör bolaget ännu intressantare är dock den order som inkommit från Bosch. Enligt pressmeddelande från Precomp den 7/10 har de tagit emot en "genombrottsorder" från Bosch. Ordern är av "betydande storlek" och av "stor strategisk betydelse". Ordervärdet är konfidentiellt, enligt kundens önskemål. Några dagar senare meddelade ett bolag, Consilium, som ägde aktier i Precomp att man sålt dessa till PS Holding Ulricehamn AB.

http://www.consilium.se/investor-info/om-consilium/finansiell-information/financial-news/?id=561993

Bakom PS Holding står en trio herrar som heter:

-Reinhold Dånmark

-Martin West

-Anders Jansson

Dessa är tillika styrelseordförande, VD och Vice VD i Precomp Solutions.

PS Holding försökte för ett knappt år sedan köpa hela Precomp men fick nej av aktieägarna. Istället har de köpt aktierna av de tidigare två största delägarna och PS Holding äger idag närmare 60 % av bolaget.

Jag anser att bolaget är ett mycket intressant investeringsobkekt med tanke på tidigare vinster samt utvecklingen detta året. Dessutom är uppenbarligen de som är väl insatta i bolaget mycket intresserade av att köpa på sig mera.

Sedan skall inte ordern från Bosch heller underskattas. Om kunden verkligen ville att ordersumman skulle vara konfidentiell så är det inte småsummor vi snackar om. Bosch är ändå ett storföretag och om man inte vill skylta med orderns storlek så finns det en anledning till det. Något om orderns storlek kan dock utläsas ur Precomps pressmeddelande: "Detaljtillverkning kommer att starta under Q1 2012 med successiv ökning. Full produktionstakt nås senast under Q4 2013." Det är enligt min mening frågan om en gigantisk order för precomp, fast jag kan ju ha fel...

Idag har jag i alla fall tankat färdigt med Precomp. Bolaget står nu för 24 % av min portfölj, så får vi se hur långt innehav det blir.

Idag har jag sålt av WesC somstod för 36 % av min portfölj. WesC har inlösensförfarande denna veckan, så hade jag behållit aktien till torsdag hade jag varit delaktig om "utdelningen" om 10 % av aktievärdet. Eftersom jag dock tror på en nattsvart börsvecka sålde jag av mitt innehav idag. Jag ångrar dock att jag inte sålde under rallyt imorse utan väntade för länge vilket innebär att jag faktiskt sålde med en förlust på 0,4 %. Det var ett svårt beslut, men känns bra nu att sitta med så pass mycket likvider. KÖpte dock en liten post i mitt nya fynd X. Dock var det så lite handel i bolaget, så jag får försöka lite småposter under längre period. Återkommer med info om bolaget när jag är färdigtankad.

Mitt Innehav nu:

12 % Fingerprint Cards

12% Tethys Oil

24 % Precomp Solutions

5 % X

47 % Likvid

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?