Post entry

UNIBAP - Kan detta bolag 10-dubblas i värde?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Unibap är ett nyligen noterat bolag verksamt inom bla intelligent automatik och robotik. Man har utvecklat ett flertal produkter som enkelt beskrivet kan göra robotar och maskiner smartare och även ge dom syn för att göra dom och dess användning än mer effektiv.

Man samarbetar bla med storföretaget ABB och lyckas bolaget ro iland en riktig stororder från dom så tror jag utan tvekan att unibap har en miljardvärdering på börsen jämfört mot dagens värdering kring 170 miljoner sek.

Tittar man på bolagets produktutbud kombinerat med dom personerna verksamma inom bolaget så inser man snabbt att användningsområdena för tekniken är enorma och kan implementeras på väldigt många olika produkter.

Robotåldern är här och lär växa brutalt framöver. Dessa maskiner behöver bli smartare och här tror jag Unibap kan få en mkt viktig roll att spela. Antalet möjliga kunder bör vara mkt stort.

Värderingen av bolaget känns enligt mig i underkant, minst sagt. En större order och vi lär se helt andra kurser. Jag skulle absolut inte bli förvånad om vi har en tiodubbling av kursen inom ett-två år. Detta scenario förutsätter ju såklart större ordrara vilket jag tror på. Bolag med den här typen av teknikhöjd brukar ju kunna få höga värderingar. Titta tex på ögonstyrningsbolaget Tobii som värderas till över 5 miljarder och har värderats betydligt högre.

Ett börsvärde på 250 miljoner sek ger en aktiekurs kring 50 sek. 4-dubbla det och vi har ett börsvärde på 1 miljard och en börskurs kring 200 sek.

Ett börsvärde kring 1,7 miljarder skulle i nuläget innebära en aktiekurs kring 340 sek.

Detta är enbart mina egna gissningar och fritt svävande tankar men jag personligen tror mkt på detta bolaget och dess potential. Gör er egen bedömning inför ett ev investeringsbeslut.

Läs mer på https://unibap.com

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?