Post entry

Uniflex, fortsätter att jobba inom en stark bransch!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

http://www.e24.se/makro/sverige/industrin-vaxer-med-farre-jobb_2504245.e24

Industri och lager motsvarade 52 % av Uniflexs omsättnings 2009 vilket gör denna artikel intressant.

Uniflexs personal jobbar på bra i denna konjunkturuppgång:
"SvD:s genomgång visar också att en stor del av jobbökningen i Sverige hittills är tillfälliga anställningar och bemanningskonsulter. Det är det vanliga mönstret i en konjunkturuppgång."

Fortsatt fin framtid för Uniflex:
"IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä befarar att andelen fasta jobb på sikt kan bli lägre som en följd av krisen.

– Efter krisen på 90-talet tredubblades de visstidsanställda. Det finns en risk att andelen visstidsanställda och inhyrda ökar ett snäpp till nu, säger han."

Bemmanningsföretagen som riktar in sig på industri set ut att kunna hyra ut sin personal även i fortsättningen:
"Merparten av de nya jobben väntas komma i de mindre industriföretagen, medan storföretagen ”knappast får någon ökning alls”."

Tysklands Ifo-index kom in 10.00 imorse och visade att den Tyska industri växte oväntat i December till 109,9. Förväntningarna låg på 109,2 vilket skulle vara en minskning från 109,3 som redovisades för november månad. Detta brukar även vara positivt för svenska industriföretag som påverkar Uniflex i sin tur positivt (den starka konjunkturuppgången håller i sig).

Uniflex fortsätter att växa snabbt i Q4:

http://di.se/Templates/Public/Pages/Stockwatch/SWVisaDetalj.aspx?SWType=telegram&SWId=1137448&SWDate=&SWFileName=&SWSubType=

Mvh

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?