Post entry

Uniflex går starkt

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Att bemanningsbranschen upplever goda tider just nu vet den insatte. Dagens delårsrapport från Uniflex lyckas ändå överträffa förväntningarna. De presenterar ett rekordkvartal där omsättningen är den högsta företaget någonsin haft under ett kvartal. Vinsten är samtidigt den största på åtta kvartal.

I och med denna delårsrapport förefaller Uniflex redan vara tillbaka på 2008-års nivå. 2009 ser ut att vara en tillfällig svacka, och att företaget nu kan återgå till tillväxt. Något som Uniflex också lyckas bra med; de växer snabbare än marknaden och plockar marknadsandelar.

Värderingsmässigt räknar jag med en vinst på 10 kr per aktie i år. Aktien gick upp till 145 kr direkt efter rapporten, men har nu sjunkit tillbaka till 135 kr. Aktien har därmed ett p/e tal på 13,5 för innevarande år. Räknat på nästa år faller p/e talet till 10. Med bemanningsbranschens styrka i allmänhet och Uniflex’s styrka i synnerhet så är det en mycket intressant aktie vid dagens värdering.

Uniflex har historiskt sett även delat ut en stor del av vinsten. Deras policy är att dela ut över 50% av årsvinsten till sina aktieägare.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?