Post entry

Uniflex - rapportkommentar

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Uniflex kom med sin rapport i måndags vilken låg i linje med förväntningarna.

Först lite råa siffror för det fjärde kvartalet:

  • Omsättningen steg med 80% till 370,8 Mkr.
  • Företaget tjänade 4:30 kr/aktie att jämföra med 2:04 kr/aktie föregående år.
  • För helåret landade VPA på 14:97 vilket innebär att aktien nu handlas till ett PE-tal på knappt 14.
  • Företaget höjer utdelningen till 10 kr/aktie vilket innebär en direktavkastning på knappt 5%.

    Positivt i rapporten var att Norge redan omsätter 5,3 Mkr och genererar ett litet resultatet på 0,1 Mkr. Man öppnar upp ytterligare ett kontor i Stavanger utöver det nyligen etablerade i Oslo. Den goda start bolaget fått i Norge ger goda förhoppningar inför framförallt 2012. Att Norge skulle bidra signifikativt till resultatet redan i år är inte sannolikt. Däremot 2012 när tillväxten i den svenska verksamheten planat ut vore det lämpligt om Norge kickar in.

    En annan positiv detalj i rapporten är att man drar ner på verksamheten (kostnaderna) i Manchester till ett minimum i väntan på att den brittiska konjunkturen vänder. Verksamheten har aldrig riktigt tagit fart trots ett par års verksamhet. Nu tvingas man även skriva ned kundfodringar om 1 Mkr under det fjärde kvartalet. Bra att man sätter verksamheten på sparlåga och koncentrerar krafterna på att utveckla verksamheten i Norden, med en nyetablering i Finland.

    Kursresponsen blev blygsam, mycket beroende på att kursen klättrat 11% sedan årsskiftet delvis pga köprekar som presenterades veckan innan rapport. Kursen har idagsläget istället sjunkit 5% sedan rapporten presenterades.

    När man läser runt på nätet så verkar konsensus ligga på en VPA på c.a 20 kr för året, något även jag stämmer in i. Detta innebär att aktien handlas för ett PE-tal på 10 korrigerat för utdelningen. Med tanke på företagets fina historiska tillväxt borde det finnas minst en 20%-ig inneboende kurspotential på 12-månaders sikt.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?