Post entry

Uppföljning 11/2 2017

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Måste följa planen till varje pris..

Då var det dags att följa upp på de trades som nämndes tidigare i veckan. Det som sticker ut ordentligt är rörelsen i CLF som steg med runt 20% i torsdags pga rapporten som slog förväntningar. Jag nämnde i inlägget att jag inte håller en swingposition öppen inför en rapport för att jag inte vill var exponerad.

Då jag aldrig analyserar rapporter och endast handlar baserat på prismönster har jag inte ett annat val än att avvakta och ibland händer då att jag missar en större uppgång som i fallet med CLF. Dock har jag även "sparat" många förluster då en rapport slår fel.

Av de fyra långa som nämndes i onsdags har jag en position i CHS och KATE. Det finns risk att priset i KATE tränger igenom dagliga 200ma, lurar in köpare (som mig i detta fall), för att sedan vända ner igen då det är första försöket. Dock anser jag att priset konsoliderat tillräckligt länge strax under 200ma för att utbrottet ska vara värt en trade.

Jag avvaktade som sagt med CLF och missade uppgången men jag håller fortfarande koll på aktien då den har mycket utrymme ovanför på veckografen samt att priset håller på och tränger sig igenom weekly 200ma. Antingen konsoliderar priset och jag tar en trade vid utbrott eller så faller priset tillbaka och jag köper på rekylen.

Jag missade även uppgången i LEN då aktien gapade över min entry och öppnade på $46 igår. Jag har möjlighet att köpa direkt vid öppning vid gap men då ska öppningspriset inte vara allt för långt ifrån min planerade entry, annars ändras hela riskprofilen. Jag avvaktar och håller koll på LEN.

Veckans lärdom får bli att man som trader alltid måste följa planen. Jag vet att det låter klyschigt, vilket är något jag inte alls gillar, så därför ska jag förklara lite närmare vad jag menar.

Som trader har jag blivit något bättre på att följa min plan och acceptera resultatet av det. Förut brukade jag älta för mycket över "missade" vinster för att jag inte agerade, men förut hade jag inte heller en plan för min handel. CLF var en ordentlig miss men hade jag tagit affären och gått emot min regel, att inte vara exponerad mot rapporter, samtidigt som priset hade gått åt andra hållet istället så hade den situationen varit mycket svårare att hantera psykologiskt, i alla fall för mig.

Ett annat exempel gäller min daytrading, här har jag fortfarande problem med att följa min plan 100% och det är något jag försöker jobba på genom att vara väl medveten om mina misstag och erkänna dem för mig själv (och nu även för de som läser mitt inlägg). Igår tog jag en lång position i ATVI (Activision Blizzard) då priset konsoliderat i 30 minuter efter ett större gap. Min plan säger att jag ska ta denna affär med en specifik risk precis som jag gjorde. Mitt problem ligger i hanteringen av positionen, dvs trade management. Här följde jag inte min plan som säger att jag ska ta vinsten vid 1.5 gånger risken (1.5R). Istället började jag att höja mitt stop och följa priset uppåt för att först minska risken och sedan börja säkra öppen vinst. Självklart ska priset skaka för att slå ut "svaga händer" och sedan fortsätta upp mot min target och ännu mer.

Det här scenariot har inträffat väldigt många gånger och jag är väl medveten om det, ändå händer det ibland att rädslan för förlust eller rädslan för att ha fel tar över. Jag har märkt att det endast är de gånger då jag fokuserar på att följa min plan och acceptera utfallet som det går bra. Får se om jag kan hantera mina daytrades bättre nästa vecka.

Ha en fortsatt trevlig helg..

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?