Post entry

Utbombad intressant aktieseptett med aptitliga risk/rewards

Snacka om att bolagsvärderingar på smålistorna gjort att det blivit rena superrean på aktier. Här följer en liten genomgång av ett antal aktier där värderingen gjort att nersidan känns extremt begränsad medan däremot uppsidan känns minst sagt rejäl, d.v.s synonymt är att dom enligt mitt tycke har en mycket aptitlig risk/reward.

Varsågoda:

1 Raybased – Atietorget – IoT

IoT aktie som tokrasat från 27,80 kr som högst till i skrivande stund 2,66 kr. En riktig rysare med andra ord och det som pressat är marknadens besvikelse över att försäljningen inte tar fart parat med finansieringsbehov. Nu görs det en företrädesemission på kurs 2,45 kr som självklart är det som pressat kursen på senare tid.

Men tittar man på vad bolaget faktiskt levererat + kikar i prospektet så ser det mycket intressant ut.

Här axplock på parter man samarbetar med idag:

Telenor

Bravida

Castellum

Atrium Ljungberg

Vasakronan

Serneke Fastighet AB

AMF Fastigheter

Fastighetsägarna

Akademiska Hus

Ericsson

Som synes många större aktörer och det alla Nu bara väntar på är att alla dessa ”prova på” orders nu landar i större beställningar. Man bör ha en mängd större offerter ute.

Mycket intressant emissionsmemorandum som släpptes i måndags :

https://www.aktietorget.se/media/5152/prospekt_foeretraedesemission_maj-2018_raybased-ab-publ-_556776-3213_layout_web.pdf

Börsvärdet ligger just nu på ca. 21 miljoner. Med friska miljoner som snart ramlar in i kassan så tror jag att aktiekursen kan rycka upp rejält förutsatt att man börjar leverera substantiella nyheter.

2. Intuitive Aerial, (förkortat Intu) – First North – gyrostabiliserande kamera, drönare

Också Intu har drabbats av samma symtom som Raybased, försäljning som inte kommit igång samtidigt som nyemissioner sågat kursen med motorsåg.

MEN efter det att lyckad emission genomfördes i slutet av förra året och man lyckades stärka kassan med ca. 12 miljoner kr så ser det nu riktigt ljust ut.

Ny försäljningsinriktning

Intu har deklarerat att man framför allt kommer satsa på NEWTON – ett gyrostabiliserande kamerahuvud. Detta ser man som mest lättsålt och man har även sagt att målet är att skriva s.k OEM kontrakt med större aktörer som bygger in NEWTON i sina egna system.

Ett första sådant kontrakt skrevs på den stora NAB-mässan i Las Vegas:

https://www.intuitiveaerial.com/news/intuitive-aerial-ingar-samarbete-med-defy-products-inc/

I runda slängar 12 system om året således vilket inbringar ett antal miljoner kr i årlig försäljningsintäkt.

Och nytt orderpm i veckan:

https://www.intuitiveaerial.com/news/intuitive-aerial-far-ordrar-pa-11-msek-infor-turne-med-varldsartist/

Mer av denna nyhetsvaran och kursen kommer inte kunna hålla emot. Det vi ser nu är ett relativt stort ”överhäng” av billiga emissionsaktier som slumpas ut men ytterligare samarbetsavtal och gärna då större och Intu kommer att vara en riktig raketkandidat. Bolaget har sagt att Break-Even bör nås redan i år för att vara lönsamma år 2019. Lyckas man med dessa mål lär vi få betydligt angenämare kursnivåer.

Att det är ”top of the line” grejer Intu har råder det inga större tvivel om, kika gärna på Facebook om Ni vill se på läckra produktioner:

https://www.facebook.com/search/top/?q=intuitive%20aerial%20ab

Börsvärde just nu= 17,5 m kr

 

3 Redsense- First North – blodläckagelarm inom hemodialys

Redsense har utvecklat ett unikt blodläckagelarm som löser ett mycket viktigt säkerhetsproblem inom hemodialys.

Aktien har till skillnad från föregående två inte kollapsat totalt och bolaget är med nuvarande kurs 12 kr värderat till ca. 144 miljoner kr.

Men aktien som 2015 toppade på 29,50 kr har ändå tappat 2/3 av sitt börsvärde och bottnade nyligen ur på knappa 10 kr. Trenden är emellertid nu positiv och efter att ha stärkt kassan i en riktad emission med 3,7 miljoner kr i början av april så har man gått ut med följande pm:

http://mb.cision.com/Main/12367/2493933/820752.pdf

Mycket intressant nyhet då det alltså i och med Redsense Clamp handlar om en ny produkt.

Och 24:e april kom så denna pangnyhet:

http://mb.cision.com/Main/12367/2503481/827883.pdf

15 000 behandlingar vid 26 medicinska center säger ju att detta måste handla om en av dom absolut största aktörerna i USA. Ett positivt utfall på testerna och ett ”best practice” som gör att dom andra giganterna av säkerhetsskäl följer efter och vi lär ha härliga omsättningsökningar framför oss, ( och kursstegring på aktien).

Och Q1 rapporten andades klar framtidstro:

http://www.redsensemedical.com/index.php/press-investors/reports-documents

Fortsätter bolaget att leverera nyheter så bör också kursen fortsätta upp, det är i alla fall min bedömning.

Vi har ju även den italienska storordern att se fram emot. Enligt länkat pm så räknade man ju med order första kvartalet:

http://mb.cision.com/Main/12367/2418962/769699.pdf

Ser detta som en jättetrigger.

4 Recyctec-Aktietorget - glykolåtervinning

Ja vad ska man säga om aktien mer än att utvecklingen inneburit total tragik för ägarna som hängt med på djuphavsdyket. Aktien som för några år sedan handlades i nästan 30 kr går nu att köpa för 0,828 kr och den har faktiskt varit nere i häpnadsväckande  0,393 kr !

Recyctec som sysslar med återvinning av glykol har haft problem med finanserna, haft en VD som pratat för mycket och levererat för lite och har som pricken över i hamnat på Aktietorgets Observationslista.

Men bolaget verkar dock nu ha rett ut den värsta krisen och har blivit en riktig turn-around kandidat eller vad sägs om dagens update ? :

https://www.aktietorget.se/nyheter/nyheter/?id=44637&publisher=-1

Nye VD:n Niclas Ekman verkar  ha gjort ett hästjobb och omsättningen tickar upp för varje månad. Utlandssnacket som hypades upp av förre VD:n har tonats ner och det är givet att det listiga är att få anläggningen i Sverige att gå runt först innan man kliver in i andra länder och förhandlar om nya anläggningar på licensbasis.

Och att man kvickt lyckas fylla en riktad offensiv emission på 8 miljoner kr, ( som bl.a går till investering av en större Elektro-Dialys på Sverigefabriken ) som medger snabbare och ökad produktion är ju ett riktigt styrkebesked. Inte nog med det, kassaförstärkningen borde ju som bonus även ge en flytt från OBS-listan vilket är en fin trigger i sig.

Här ett antal ytterligare bra faktorer:

Bättre styrelse

Mycket intressant styrelserockad där ny ordförande blir Ragnhild Knevestad, (Altavida AS). Det fina här är att Ragnhild har erfarenhet av turnaroundcases och att hon har allt att vinna därför att hon även skaffat sig ett ordentligt ekonomiskt incitament. Hon gick nämligen in i förra emissionen och hon är även med i den nu pågående emissionen, ( oklart med hur mycket). Hon lär ha räknat noga på caset innan hon tog dessa ekonomiska beslut så det är en mycket fin signal.

Inte nog med det, ny i styrelsen blir även Andreas Cederborg och det intressanta här är att han arbetar på Preem och har tjänsten Head of Sales, Special Fuels. Andreas kan nog bidra med en hel del och skulle  Recyctec få in sina produkter hos Preem så hade ju det varit fantastiskt. Och även Andreas tecknar sig i den riktade emissionen:

https://www.aktietorget.se/nyheter/nyheter/?id=44613&publisher=-1

Börsvärde nu = ca. 31 m kr

5 Appspotr – Aktietorget - Apputvecklare

Ytterligare en aktie som åkt hiss rätt ner i källaren, kurs printades på 17,88 kr i början av 2017 men aktien har nyligen gått att köpa för 3,20 kr vilket ju är ett gigantiskt nerställ.

Precis samma anledning till nergången här, besvikelse över att intäkterna inte ökar tillräckligt snabbt vilket gör att kassan undermineras och akut finansieringsbehov är ju något som absolut inte premieras, särskilt i rådande klimat.

Men nu har finansieringen lösts genom att låna upp 7,5 miljoner kr och nu bör vi ju slippa risken att se en pressande företrädare i vitögat.

Nyhet för ett par veckor sedan att utvecklarportalen öppnats vilket är en fin milsten:

https://www.aktietorget.se/nyheter/nyheter/?id=44401&publisher=-1

Och visar det sig att Kinaspåret börjar ge utdelning så kan belöningen bli rejäl, det tror i alla fall jag.

Börsvärdet på kurs 4,37 kr är ca. 52 miljoner kr.

6 Hybricon – Aktietorget – Elbussar

Även Hybricons kurs har tagit bussen rakt ner i tragikgaraget.

Toppen sommaren 2015 på 11,10 kr kan jämföras med bottennoteringen i höstas på 0,35 kr, en nergång på förfärliga 97 % !

Uteblivna orders= skrala intäkter, problem med hjulmotorerna samt finansieringsbehov har lett till emissioner med nertryckt kurs som följd.

Hjulmotorproblemet bör dock vara undanröjt då man nu samarbetar med ZF som är en av världens största underleverantörer av drivlinor till fordonsindustrin.

Och även ekonomiskt verkar man ha ridit ut stormen. Man har kapitalstarka huvudägare, ( av vilka Stieg Larssons bror med alla deckarmiljoner är en) som har ställt upp. Umeå kommun som är kund och använder Hybricons miljövänliga bussar har ställt upp och lånat ut pengar:

https://www.aktietorget.se/nyheter/nyheter/?id=40907&publisher=-1

Och nu handlar allt om att visa att man kan ta order. När som helst meddelar Umeå kommun vem som får leverera elbussar och laddstationer till staden. Det handlar om en order på inte mindre än 170 miljoner kr och erhållen order skulle så klart bli dunderbränsle på kursen då ordervärdet är högre än bolagets samlade börsvärde. Att Hybricon ligger bra till står helt klart då man redan tidigare levererat en serie elbussar/laddstationer till kommunen.

Och  i tisdags kunde vi läsa om att Hybricon skrivit ramavtal med Nettbuss AS. Nettbuss är ett ledande bussföretag i Norden och lär vara med på en mängd framtida upphandlingar vad gäller leverans av elbussar:

https://www.aktietorget.se/nyheter/nyheter/?id=44563&publisher=-1

Det bör finnas goda möjligheter således att Hybricon kommer erhålla större orders av NettBuss.

Börsvärde just nu = knappa 110 m kr

7 Emotra – Aktietorget - medtech

Med risk för att låta som en skiva som hakat upp sig så är det samma sak med Emotra. Försäljning som inte kommit igång och en kassa som börjat sina, detta är allt annat än kursdynamit och på drygt 1 år har kursen backat från 14,20 kr till 1,30 kr för några veckor sedan. Ytterligare en fullblodrysare med andra ord. Men nu har man i a f nått kommersiell status då man den 9:e mars meddelade att order erhållits från klinik i Warscawa:

https://www.aktietorget.se/nyheter/nyheter/?id=43430&publisher=-1

Kursen flög efter nyheten upp till 3,90 kr så det finns verkligen potential i aktien för en comeback. Nu har dock aktien fallit tillbaka igen till 1,60 kr och frågan är nu: blir det fler orders i närtid som gör att kursen flyger upp ?

Rimligt att tro är det i alla fall då konsensus erhölls redan för drygt ett år sedan:

https://www.aktietorget.se/nyheter/nyheter/?id=38455

Börsvärde just nu ca. 15 miljoner kr.

Spännande blir det att följa utvecklingen i samtliga aktier. Kan väl även nämna att jag har ägande i samtliga aktier ovan och i de flesta av aktieslagen rikliga mängder dessutom.

M v h

Carpe Diem

Ps Kul att se att det börjar hända saker med min gamla aktiefavorit C-Rad, ( small cap – strålterapiutrustning) . Känns som bolaget är på väg att växla upp ytterligare vilket bör gynna aktiekursen. Tunga insynsköp sänder fina signaler…

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?