Post entry

Utredningen för kameraövervakningen är klar, se resultat samt Bingo för Secits

Jag har tidigare skrivit om Secits som sysslar med avancerad kameraövervakning. Bolaget har bl.a. ICA, Swedbank, SEB, Handelsbanken och Nordea som kunder. I samband med notering och tidigare hade jag nämnt utredningen som skulle komma den 15/6 och nu är den här. Läs vidare för snabb genomgång.

Längre ned i texten finns det länkar till utredningen så ni kan läsa själva allt.

Klicka på texten från DN och se faktarutan gällande utredarensförslag.

Notera följande som är klippt ifrån den texten:

• Den generella tillståndsplikten och anmälningsskyldigheten avskaffas.

• Gäller bland andra butiker, medieredaktioner, lokaler för religiöst bruk, idrottsarenor.

Då Secits har bl.a. ICA som kund så räkna med att det kommer att sättas upp kameror så det står härliga till framöver. Dessutom finns det rätt många andra butiker i landet. Nu när den generella tillståndsplikten och anmälningsskyldigheten försvinner lär det explodera både marknaden och efterfrågan.

Visserligen är polisen lite missnöjda med förslagen då de vill ha ännu lättare möjligheter för just användning av kameraövervakning, men även den biten har regeringen redan dagen innan utredningen kom, lovat att lätta på rejält. Se andra länken.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/polisens-mojligheter-att-kameraovervaka-ska-utokas/ http://www.dn.se/sthlm/polisen-far-kameraovervaka-utan-tillstand/

http://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2017/06/betankandet-en-ny-kamerabevakningslag-overlamnades-till-morgan-johansson/

Naturligtvis blir den stora frågan hur mycket mer Secits kan tjäna på dessa kommande laglättnader för användning av kameraövervakning?

Något lätt svar finns inte på frågan då Secits inte avslöjar alla detaljer i sina avtal och särskilt de som är tecknade med bankerna, men genom att titta bara på gamla PM från bolaget kan man göra sig en kalkyl.

http://investor.secits.se/nyheter/secits-och-ahlberg-dollarstore-ab-forstarker-sitt-fyraariga--55431 Enligt PM:et ovan så ger ett avtal med 20 butiker 5 milj i intäkter, dvs 250 000 per butik.

Dollarstore-butiker som nu fallet ovan gäller tillhör detaljhandel och kan nog lätt jämföras med ICA-butiker gällande segment. Dock tror jag att ICA har större genomströmning av kunder dagligen samt genomsnittsbutiken borde ha större yta och kräver fler kameror. Jag har förstås inte mätt dessa men går man in i en ICA Maxi förstår man nog att en sån är bra mycket större än en Dollarstore och kräver fler kameror osv.

ICA har ca 1300 butiker i Sverige. Klicka på länk och ICA Sverige.

http://www.icagruppen.se/om-ica-gruppen/#!/ Om man utgår från att alla dessa butiker inom en femårsperiod framöver kommer att installera övervakningskameror i samma utsträckning som Dollarstore gör, och tecknar fyraåriga avtal (enligt Secits är just fleråriga avtal det som alla kunder tecknar), så ger detta ett ordervärde på:

1300 butiker X 250 000 SEK per butik = 325 milj SEK.

Ponera sedan detta vidare på att det finns några 10 000-tals butiker i Sverige, så blir siffrorna astronomiska.

Naturligtvis har många butiker redan sådan övervakning, men just det faktum att tillståndsplikten och anmälningsskyldigheten försvinner lär snabba på både mängden kameror i butikerna vilket innebär ökad efterfrågan, möjligheten till att även använda kamera till att mäta/analysera kundernas beteende/köpmönster osv....

Summeringen blir att i och med utredningens förslag öppnas det ett hav av möjligheter för bolag som Secits där potentialen är så stor att det blir omöligt att räkna på med rimliga mått. Det enda säkra är dock att Secits knappast lär gå lottlösa ur detta smörgåsbord av möjligheter till intjäning framöver.

Observera att jag själv är ägare i aktien och är absolut jävig i mina bedömningar och hur jag tror om potentialen. All information i texten ovan kan vara behäftad med fel. Som läsare bör du själv kontrollera alla mina uppgifter och själv söka upp fakta. Jag vill inte rekommendera dig att varken köpa eller sälja aktier i Secits eller de andra bolag jag nämner i texten ovan, utan vill belysa möjligheterna som jag efter egen bedömning tror kunna vara möjliga för bolaget. Jag är varken analytiker eller har några expertkunskaper inom de områden som Secits verkar inom.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?