Post entry

Varför jag äger Redwood Pharma och förväntar mig en fantastisk utveckling de närmsta två åren - Bakgrunden

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Min avsikt är att presentera Redwood Pharma från ett personligt perspektiv och väcka intresse för bolaget. Detta blir min första text i denna serie om bolaget och får ses som övergripande information om caset men framför allt huvudkandidaten RP101. Framöver kommer jag fördjupa mig inom olika aspekter eller kommentera nyheter från bolaget.

Min avsikt är att presentera Redwood Pharma från ett personligt perspektiv och väcka intresse för bolaget. Detta blir min första text i denna serie om bolaget och får ses som övergripande information om caset men framför allt huvudkandidaten RP101. Framöver kommer jag fördjupa mig inom olika aspekter eller kommentera nyheter från bolaget. Längst ner finns källor och mer information för den intresserade.

Till skillnad från många andra läkemedelsbolag på börsen har Redwood Pharma en stor chans att lyckas med sitt projekt RP101, en topikal ögonbehandling av torra ögon hos post-menopausala kvinnor. Rent statistiskt har oftalmologiska kandidater 60.7% chans att ta sig vidare från Fas 2. Men Redwood har potentiellt ännu större chans att ta sig vidare från den nyligen startade Fas 2-studien eftersom den aktiva substansen i RP101 redan har visat sig kunna återställa den naturliga tårfilmsproduktion som de med torra ögon saknar. Förutom behandlingseffekt har den aktiva substansen också visat sig säker i de två tidigare Fas 2-studier som utförts på 138 kvinnor i klimakteriet. Problemet tidigare var att det behövdes fyra droppar per dag för att hjälpa denna enorma patientpopulation vilket i princip gjorde att ingen var intresserad och projektet behövde avbrytas.

Martin Vidaeus, nuvarande VD och störste ägare i Redwood Pharma, arbetade för Nascent Pharmaceuticals när dessa studier gjordes och fick flera år senare en briljant idé tillsammans med några andra. De hade fått nys om IntelliGel, ett patenterat supramolekylärt drug delivery system med förmågan till långsam frisättning av läkemedel i ögat, och inlicensierade detta till Redwood Pharma för rätten till all andvändning globalt inom den oftalmologiska sfären. Redwood köpte rättigheterna till iDestrin, som visat så positiva data, och omformulerade denna tillsammans med IntelliGel till det nya projektet RP101. Syftet är att reducera antalet droppar per dag, minimera läkemedelsdosen och öka patientens förmåga att lyckas med sin medicinering när den endast behöver tas en eller två gånger om dagen. Redwood Pharma beräknar att inom patientpopulationen finns idag 4 miljoner kvinnor i USA och EU som inte får tillräckligt med hjälp med sina besvär. De får idag endast hjälp med sina symptom medan det finns kliniska resultat som säger att RP101 kan hjälpa dem med grundorsaken, det vill säga återställa tårfilmsproduktionen.

Redwood Pharma förvärvade ytterligare rättigheter och kliniska data angående sin kandidat i mars 2018 från Capa Vision. Bakom det bolaget står iDestrins uppfinnare och Nascent Pharmaceuticals tidigare VD Clive Henry som ville ha betalt i aktier i Redwood Pharma istället för 5 miljoner kronor i handen. Aktierna fick han till kursen 9.78 kr och de uppgår idag till ca 5% av bolaget vilket gör honom till andre störste ägare efter VD.

Det går alltså att argumentera för att det finns extremt goda chanser för en lyckad Fas 2 och möjlig utlicensiering av RP101 inom en relativt snar framtid. Fas 2-studien har nyligen påbörjats i februari och resultat förväntas senast första kvartalet 2020, det vill säga om ett år. En riktkurs på 58.9 kr vid lyckade Fas 2-studier har analyserats fram av Jarl Securities och med tanke på att kursen idag ligger strax över 6 kronor (80 miljoner i börsvärde) så öppnar det naturligtvis upp för en fin avkastning på kort sikt när något av ovanstående ska börja prisas in men ännu högre för den som vill syna resultat.

Källor och mer information:

Statistik:

https://academic.oup.com/biostatistics/advance-article/doi/10.1093/biostatistics/kxx069/4817524

Resultat för iDestrin:

https://www.biospace.com/article/releases/nascent-pharmaceuticals-inc-reports-positive-results-for-phase-ii-dry-eye-treatment-/

Om IntelliGel:

http://brodatech.com/innovation.html

Bolagets hemsida:

http://redwoodpharma.se/

Senaste presentation:

https://www.youtube.com/watch?v=xdV8-naGETE

Senaste uppdatering av analys:

https://www.aktiespararna.se/analysguiden/nyheter/analys-redwood-tillstand-och-uppvardering

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?