Post entry

Värmlands Finans, det gick ännu värre än förväntat

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Värmlands Finans spektakulära bana från lönsam factoring till tillslag med 150 poliser från Nationella Insatsstyrkan är ett bra exempel på den gamla devisen "Gör endast affärer med människor du litar på".

Många av oss spekulanter här på Redeyes drömmer om att hitta juveler på Aktietorget. Men någonting som vi aldrig bör glömma är att alla aktier på listan bör behandlas med en extra riskpremie av hänsyn till att genomlysning av bolag är betydligt sämre än på andra börslistor.

Ett av de få bolag jag fick upp intresset för var Värmlands Finans som vid 4 kr/akitie hade både ett attraktivt P/E tal, hög direktavkastning och ett bra kassaflöde. Affärsidén med factoring var även den rimlig och jag arbetar själv med ett litet företag där factoring används för att hålla kassaflödet igång. Att det var en tillväxtbransch bekräftades även av att factoringreklam började komma upp på både bussar och TV-reklam några månader efter min investering, dock inte från Värmlands Finans.

Bristen på kapital att köpa fakturor för var ett återkommande tema i Värmlands Finans redovisning vilket gav intrycket av att verksamheten gick bra och även hade en stor framtida potential. Tyvärr började företaget även ägna sig åt diverse finansiell akrobatik som gjorde mig orolig för om kärnverksamheten som jag tyckte om skulle få en allt mindre del av företag. Därefter började VD/huvudägaren även ljuga i sina rapporter genom att påstå att intresset för obligationslån var mycket stort samtidigt som man i redovisningen såg att det var långt ifrån fulltecknat. Därför sålde jag mina aktier och den var en jäkla tur med tanke på vad som måste vara en av de mest spektakulära Aktietorgets mest spektakulära kollapser.

Från di.se

Närmare 150 personer deltog vid ett massivt tillslag mot det tidigare Aktietorgsbolaget Värmlands Finans på måndagen. Av dessa var 100 poliser från Nationella insatsstyrkan och Värmlandspolisen.

”Det handlar om grov ekonomisk och organiserad brottslighet som främst har bestått av bolagsplundring”, säger Värmlandspolisens operative chef Rolf Sandberg till Värmlands Folkblad.

http://di.se/Artiklar/2012/5/16/267626/Jatterazzia-mot-tidigare-Aktietorgsbolag/?sr=23&tr=304126&rlt=0

J
j
Member since Jun 14 2010

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?